cpc napisał(a):

|
Teraz błysnąłeś na maxa, CBA ma obecnie uprawnienia, które pozwalają bez większych problemów inwigilować polskie społeczeństwo, ale przecież to nie jest problem, to żaden przejaw państwa o totalniackich zapędach, przecież inwigilowanie samo w sobie rozumiem, że nie jest dla Ciebie problemem. Brawo, tak trzymać!!
|
Twoim zdaniem lepiej było w sytuacji, kiedy problemy były, ale bezprawnie się je obchodziło w imię walki politycznej...?
Istnieje fundamentalna różnica między obecnym, a byłym szefem CBA i póki co nie ma także podstaw do tego, aby twierdzić, że działania tej służby są nakierowane na bezpodstawne inwigliowanie kogokolwiek.
Jako obywatel zdecydowanie wolę służbę profesjonalną, nawet o większych kompetencjach, niż polityczną, mającą teoretycznie mniejsze kompetencje, ale w swojej pracy nakierowaną na realizację zamówień partyjnych...
Ja wierzę w profesjonalizm obecnej władzy CBA, gdyż poparta jest ona człowiekiem, o którym nie sposób powiedzieć, że nie zna się na tym co robi. Jeśli osoba o takim życiorysie stoi na czele jakiejś instytucji to ja mam duże zaufania do jej działań, czego nie mogę powiedzieć o CBA za poprzedniego prezesa.
Totalniackie zapędy, jak to nazywasz, obserwowaliśmy wszyscy od 2005 do 2007 i na szczęście póki co daleko nam do powortu takiej sytuacji...
Naprawdę mam często wrażenie, że zwolennicy PiS krytykując obecną władzę opisują przypadłości poprzedniego rządu, które nijak się mają do obecniej rzeczywistości...
Ale oczywiście jak rozumiem, jestem zaślepiony manipulacjami Wyborczej, TVN, żydowskiego lobby i loży masońskiej naraz...
Cytat:
|
Najważniejsze jednak, że cała UE, a w szczególności Niemcy, cieszą się z wyboru człowieka PO(bo nazwisko w tym przypadku nie gra roli). W końcu zapanuje zgoda nietylko w Polsce ale w całej Europie a przynajmniej na pograniczu polsko-niemieckim
|
Całe media w Europie sprzysięgły się przeciwko jednej, średniej, polskiej partii. Doprawdy dość ciekawe podejście. Ale zasadniczo w niczym nie odbiega od całości przekazu. Media w Polsce są sterowane, bo mają interes, żeby PiS był daleko od władzy, media w UE są sterowane, bo przecież jak PiS dojdzie do władzy to zawojuje Europę, zgarnie wszystkie unijne przywileje i dla innych nic nie zostanie... Trochę mesjanistyczne podejście... W dodatku dalece egocentryczne...