kha1 napisał(a):

Ja nie mam pojęcia skąd wśród tylu kibiców Wisły znalazło się przekonanie, że gracz z bałkanów to prawdziwa perełka i trzeba ich ściągać całymi tuzinami.
Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie.
|
Dokładnie tak jak powiedział jeden z moich poprzedników wystarczy spojrzeć na reprezentacje choćby Serbii i Chorwacji gdzie są zawodnicy najwyższej światowej klasy, a na ławkach tych zespołów zawodnicy, którzy tak jak Marcelo znacznie przerastają poziom naszej ligi. Jestem zdziwiony, że ktoś może negować poziom zawodników z Bałkanów, oczywiście nie każdy zawodnik z tamtych regionów będzie wzmocnieniem naszej drużyny ale odpowiednio wyselekcjonowana grupa owszem.
Odnośnie tego napastnika z Włoch, to byłbym za takim wypożyczeniem, gdyż może on być niezłym zawodnikiem, a jeśli się nie sprawdzi no to w zimie powiemy mu do widzenia, zupełnie tak jak naszemu byłemu Bułgarskiemu napastnikowi.
Rozumiem, że większość chciałaby widzieć zawodników, którzy w Serie B strzelają po 20 goli ale tacy zawodnicy są poza naszym zasięgiem, gdyż chętni na ich usługi są prezesi drużyn z Serie, z którym konkurować nie możemy.
Pewnie, że można sprowadzić zawodnika z Brazylii(tak jak zrobiła to Legia) ale taki zawodnik również może okazać się nie wypałem ze względu na aklimatyzację czy zupełne nieprzygotowanie do sposobu europejskiej gry.
Pozdrawiam