Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 20:19
Greeg napisał(a):Wyświetl post
7. Również opowiadam się za co najmniej częściową odpłatnością usług medycznych ale tylko w przypadku obniżenia podatków. Bo czemu mam płacić za coś na co Państwo co miesiąc ściąga mi znaczny haracz. Teraz Cię zaskoczę i powiem Ci że jedyna obniżka podatków od 89 roku miała miejsce za czasów PiS, chyba że jeszcze SLD obniżyło CIT ale przyznam szczerze, że nie pamiętam, za młody chyba byłem.
Naprawdę, proponuję się powstrzymać z tym populistycznym sloganem pt. "obniżanie podatków". Już raz był o to spór. Niższe progi podatkowe nie są równoznaczne z większą kasą, która zostaje w kieszeni podatnika. Inflacja i tak zjada te obniżki rzędu 1-2% już w następnym roku, a powinniśmy dążyć do szybkiego, a zarazem stabilnego wzrostu płac. Wtedy nie będą nam straszne marginalne stawki podatkowe z Danii, czy Belgii rzędu 70%.

Greeg napisał(a):Wyświetl post
8. Jak się prywatyzuje nierentowne zakłady PO już pokazało na przykładzie stoczni, a ostatnio na przykładzie ponad dwutygodniowej państwowej nieoprocentowanej pożyczki od 230 tys. obywateli na TAURON Polska Energia. Polecam odłożyć troszkę kapitału i pograć na giełdzie, inaczej porozmawiamy na temat prywatyzacji.
A co liczyło się na darmowego tysiaczka po raz kolejny?
Ja zawsze powtarzam znajomym którzy stawiają pierwsze kroki na GPW albo Forexie, żeby zacząć najpierw od siebie, czyli edukacja i ustalenie własnej skłonności do ryzyka. Inaczej polecam gry na giełdzie... planszowe albo wirtualne.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.07.2010 o godz. 20:23.