Greeg napisał(a):

|
7. Również opowiadam się za co najmniej częściową odpłatnością usług medycznych ale tylko w przypadku obniżenia podatków. Bo czemu mam płacić za coś na co Państwo co miesiąc ściąga mi znaczny haracz. Teraz Cię zaskoczę i powiem Ci że jedyna obniżka podatków od 89 roku miała miejsce za czasów PiS, chyba że jeszcze SLD obniżyło CIT ale przyznam szczerze, że nie pamiętam, za młody chyba byłem.
|
Naprawdę, proponuję się powstrzymać z tym populistycznym sloganem pt. "obniżanie podatków". Już raz był o to spór. Niższe progi podatkowe nie są równoznaczne z większą kasą, która zostaje w kieszeni podatnika. Inflacja i tak zjada te obniżki rzędu 1-2% już w następnym roku, a powinniśmy dążyć do szybkiego, a zarazem stabilnego wzrostu płac. Wtedy nie będą nam straszne marginalne stawki podatkowe z Danii, czy Belgii rzędu 70%.
Greeg napisał(a):

|
8. Jak się prywatyzuje nierentowne zakłady PO już pokazało na przykładzie stoczni, a ostatnio na przykładzie ponad dwutygodniowej państwowej nieoprocentowanej pożyczki od 230 tys. obywateli na TAURON Polska Energia. Polecam odłożyć troszkę kapitału i pograć na giełdzie, inaczej porozmawiamy na temat prywatyzacji.
|
A co liczyło się na darmowego tysiaczka po raz kolejny?

Ja zawsze powtarzam znajomym którzy stawiają pierwsze kroki na GPW albo Forexie, żeby zacząć najpierw od siebie, czyli edukacja i ustalenie własnej skłonności do ryzyka. Inaczej polecam gry na giełdzie... planszowe albo wirtualne.