Wyświetl pojedynczy post
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 19:22
Fanatyk R22 napisał(a):Wyświetl post
raczej wyrywamy się z III świata, gdzie każdy każdego zna, gdzie najwięcej do powiedzenia ma ksiądz (notabene namawia do głosowania za PiS'em), gdzie świat zatrzymał się w latach 80, gdzie nie idąc w niedziele do kościoła jesteś uważany za szatana itp..

idziemy do Krakowa.. widzimy, że świat może być fajniejszy, lepszy, przyjaźniejszy.. z wieloma atrakcjami.. i powiedz mi jak tu nie zmienić zdania na temat NAMAWIANIA księży do głosowania za Jarkiem Kaczyńskim?

Jesteś z Krakowa, więc nawet nie wiesz jakie zacofanie panuje na wsiach i w małych miejscowościach, Ty tutaj masz wybór głosowania za JK lub BK.. my tam nie mamy.. bo na każdym kroku wszystko co PO jest wyklinane i żyjąc w takiej obłudzie nie dziwię się, że ta mniej wykształcona część społeczeństwa, która zostaje na wschodzie głosuje tak jak głosuje - bo nie wie, że może być lepiej.
I przyjeżdżacie do Krakowa, gdzie zachłyśnięci wolnością postanawiacie z niej skorzystać . Co innego presja społeczna i świadomy wybór kandydata na którego odda się głos wbrew zdaniu w rodzinie, lokalnej społeczności itd. co innego przedstawienie głosowania na Komorowskiego jako swoistego manifestu młodych podążających mityczną drogą ku właśnie tej wolności.

Ja bardzo bym prosił o wskazanie kilku argumentów jakie przemówiły za oddaniem głosu na Wąsa w Twoim przypadku. I proszę mi oszczędzić wszechobecnego pieprzenia o zgodzie narodowej . Czekam na rzetelnie uzasadnione i racjonalne argumenty .

Sam obracając się jeszcze w środowisku studenckim, ale nie tylko, jestem załamany świadomością polityczną,a raczej jej brakiem, wśród moich kolegów i koleżanek już studia kończących.