Nehiar napisał(a):

|
Mnie ciekawi jedno ... Skąd się wzięło przekonanie, że Cikos został przez nas wypożyczony ? Z tego co można zrozumieć z głównej i z jego wywiadów(chyba że czegoś nie doczytałem) został on przez nas zakupiony, a nie wypożyczony. Wypożyczenie go byłoby szczerze powiedziawszy bardzo dziwne. Wypożyczać od SPADKOWICZA z ligi słowackiej ? Ma ktoś źródło(główna, jakiś konkretny serwis itd) gdzie jest potwierdzenie jego statusu w Wiśle ?
|
Z tego co wyczytałem, to Cikos był zawodnikiem Slovana, wypożyczonym do Petrzalki, także ewentualny transfer/wypożyczenie musieliśmy dogadywać ze Slovanem.
zbymak napisał(a):

|
To został jeszcze Diaz do sprzedania
|
No i Brożki, Małecki, na Sobola już chyba chętnych nie będzie, a Boguski z Gargułą muszą odbudować formę. Daj spokój z takimi tekstami, bo zaraz tłum dzieciaków podchwyci temat i będzie spekulowało na 15 stron, w końcu dojdą do konkluzji, że Cupiał wycofuje się z Wisły i stara się dług odzyskać.
Ja tam napisałem już w swoim artykule, jak dla mnie z tego składu każdy jest na sprzedaż, bo w zeszłym sezonie zawiodła cała ekipa. Śmieszne jest dla mnie bronienie przez Wolfy'ego profesjonalizmu Marcelo. Chłop pewnie, że miał talent, ale w naszej cudownej ekipie, pod wpływem naszych gwiazdeczek też zaczął gwiazdorzyć i opieprzać się na boisku. Jeżeli ktoś nie pamięta, to Marcelo na wiosnę zgubił nam więcej punktów niż niesławna głowa Jopa( inna sprawa, że w niejednym meczu na jesieni ratował naszym patałachom d*py strzelając bramki, tego nie kwestionuję, chcę tylko pokazać, że na wiosnę to nie był już TEN Marcelo). Jak dla mnie chłop wybrał odpowiedni moment żeby poczynić następny krok w karierze, a my nie powinniśmy mu w tym przeszkadzać jako klub, bo więcej dla nas pożytku z wypromowanego Marcelo sprzedanego za odpowiednią kasę, niż przystopowanego sfrustrowanego gracza, który odchodzi z klubu ze zlą opinią o nim i za o wiele mniejszą kasę.
Niestety, zamiast zająć się tym, co ważne- przyszłością, zajmujemy się łolabogizmem i szukaniem winnych. Nikt tu nie jest winny, to co się dzieje jest normalne w takich klubach jak Partizan, Crvena, Hajduk, Dinamo- w jednym sezonie puszczają 4-5 piłkarzy z pierwszego składu a w ich miejsce ściągają nowych. Pewnie, że inne realia, że więcej talentów na domowym rynku, że lepszy scouting i ogólnie mamy pod górkę, na boso po pas w śniegu i 3 kilometry do szkoły, ale trudno. Trzeba się skupić na tym żeby sprowadzić wartościowych następców i to nie na hura, bo następnych Łobodzińskich nam nie trzeba. Spokojnie, odszedł Głowa zrobił się dramat i cięcie zardzewiałymi żyletkami, przyszedł Żuraw- orgazm, pryszli Cikos i Bunoza czy jak mu tam najpierw forumowicze pocięli się żyletkami, a potem znowu orgazm. Teraz znowu żyletki idą w ruch, a pewnie jutro będzie niejedno prześcieradło do prania. Panowie, pomyślcie trochę o naszej planecie, o lasach deszczowych... ręczniki paierowe nie biorą się znikąd, za każdym razem kiedy się tniecie/onanizujecie, gdzieś w Ameryce upada drzewo pod cięciem piły mechanicznej.