Wyświetl pojedynczy post
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 14:16
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Z taka logika, to nawet pilkarz warty 10 mln euro moze nie byc wzmocnieniem . Mowimy o 22 latku, ktory spadl z ligii i to sa suche fakty. Podobnie, jak opinie dziennikarzy, ze jest to 4-5 prawy obronca ligi slowackiej(!)...przekladajac to na polskie warunki, chyba nie chcielibysmy kupowac prawego obroncy ze spadkowicza z ekstraklasy, ktory jest 4-5 obronca w naszej lidze? Ponizej pewnego pulapu nie schodzmy. Legia w ostatnich latach prowadzila taka polityke, o ktorej mowisz...mieli szeroka kadre, ale kopaczy, ktorzy w zadnym wypadku nie gwarantuja MP. Ja nie chce isc ta droga, bo calkowita kompromitacje wlasnie tej polityki transferowej mielismy w zeszlym sezonie.

P.S - Pawel Golanski nie bylby wzmocnieniem? Jest poza zasiegiem klubow z Polski? Nie robmy sobie jaj. Chlopak 28 lat, ograny w lidze rumunskiej(chyba "troszke" mocniejszej od naszej ?)...nie ma takiego prawego obroncy w naszej ekstraklasie. Takich pilkarzy jest wielu poza granicami...

pablo92TSW - zdajesz sobie tez chyba sprawe, ze w ostatnich latach sprowadzalismy zawodnikow, ktorzy nie nadawali sie nawet na 3 lige polska. Nie bede wymienial nazwisk, bo sa pewnie znane .
Mówisz, że nie chcielibyśmy 4-5 obrońcy naszej ligi...?
Ja osobiście niebyłbym zły gdyby sprowadzono Glika bądź Sadloka...
A nie oszukujmy się, że znaleźliby się oni w pierwszej piątce naszej ligi wyprzedzając Głowackiego, Marcelo, Choto, Astiza i kilku innych... Tyle, że ta dwójka jest młoda i teoretycznie najlepsze dopiero przed nimi, zupełnie jak przed naszym nowym prawym obrońcą.

Co do Gordana Bunozy to jest to kolejny zawodnik, o którym w mediach była cisza...co pozwala nam wierzyć, że nareszcie klub jest zarządzany prawidłowo. Co do jego klasy sportowej to ciężko mi oceniać, gdyż nie widziałem gościa na oczy i mówiąc szczerze jest dla mnie "No namem". Liczę, że skoro był częścią bardzo solidnej defensywy zespołu, który zajął 5 miejsce w lidze Chorwackiej czyli lepszej od naszej(Przynajmniej tak mi się wydaje) to i u nas sobie poradzi, a przecież jest to młody 22 letni zawodnik, który przyszłość ma przed sobą.

Podsumowując, składam pokłon przen Basałajem i jego świtą za całkiem ciekawe transfery...no i liczę na więcej w najbliższym czasie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując