anthony09 napisał(a):

|
No to czemu nie szkolimy swoich zawodników ? Juniorzy grają w przeciętnej lidze Małopolskiej, dostają z przeciętniakami ze wsi, grają na łąkach a nie boiskach, grają przypadkowi gracze, to ma być szkolenie ? W rep. kraju gra najwyżej 1-2 zawodników wielokrotnego mistrza kraju Wisły Kraków S.A. Jeżeli już mamy jakieś talenty, chociaż ich tak naprawdę nie mamy to i tak im szans nie dajemy. Może ktoś znowu mnie wyśmieje, że przedstawiam Legię ale tam jest dużo ciekawych zawodników z młodych drużyn Legii lub ściąganych za młodu: Borysiuk, Rybus, Grosicki, Janczyk, Fabiański, Lewandowski, Korzym ... itp. a u nas jeden Błaszczykowski ;] no może jeszcze Małecki. U nas jest niestety strasznie słabo z tymi utalentowanymi graczami ;/ Mamy Burlige, który i tak jest przeciętniakiem a sciągać mamy jakiegoś przeciętniaka ze Słowacji ? Już lepiej nie kupować i dać szansę młodym graczom z ME niż kupować takich przeciętniaków, którzy nie sądzę, iż wyrosną na Hamsików itp. Lepiej dać szansę młodym, niż zabierać miejsce przez przeciętnych obcokrajowców...już lepiej pozyskać z rep U-19 która ogrywa Słowaków np. Jakuba Czerwińskiego
|
Super pytanie!! Tylko na nie czekałem!!
BO NIE MAMY GDZIE !! Bo chłopaki w juniorach grają za darmo, Bo w młodej ekstraklasie kontrakty ma może 5 zawodników, bo Bogusław Cupiał zamienił sie z Filipiakiem terenami Kabla gdzie jest ośrodek sportowy za tereny na których teraz mamy boisko treningowe... choc potencjał jest...
Wreszcie bo nie mieliśmy odpowiedniej struktury w klubie, bo jak przychodzą dzieci do młodzików to trener zamiast patrzeć na umiejętności pyta czy tatuś ma jakąś firmę...?
Realia w jakich funkcjonował ten klub były chore!!
To cud że zdobyliśmy te mistrzostwa za Skorży...
I włąsnie dlatego przyszedł Basałaj do klubu, żeby to wszystko twardą ręką uporządkować!
Wiesz ile oni negocjowali z Cupiałem? Wcale nie chciał sie zgodzić na to żeby zostac prezesem... WIem, ze to głupio zabrzmi, ale Boss wręcz go nagabywał ciągle żeby sie zgodził!!
Przedstawił plan retrukturyzacji klubu, od podstaw... Nawet kosztem utraty mistrzostwa w przyszłym sezonie...
Za to jak będzie stadion to mają tez powstać nowe boiska treningowe na obecnym boisku lekkoatletycznym, ma powstać z prawdziwego zdarzenia dział marketingu który będzie przynosił w skali sezonu około 20 % dochodu klubu, ma powstać sieć skautingu, ale nie składająca sie z 2 ale kilkunastu skautów... Wszystko to przyklepał Cupiał...
Sam nie wiem co z tego wyjdzie, ale wiem, ze Basałaj nie przyszedł tu na ciepłą posadkę tylko naprawdę by coś zrobić, zmienić... Przyszedł z dobrym i bardzo konkretnym planem!!
Jednym z jego punktów było inwestowanie w młodych zawodników z całego świata, na których potem można będzie zarobić...