wiślak 86 napisał(a):

|
Wszystko zależy od uniwerku. oczywiscie przy rekrutacji brana jest srednia ocen i ocena na dyplomie. wiem ze na niektore kierunki sa rozmowy kwalifikacyjne z ktorych (chyba) sa zwolnieni studenci danego uniwersytetu poniwaz ocena z oborony to wlasnie jest rozmowa kwalifikacyjna. co do tego czy ma znaczenn gdzie robiles licencjat: i znowu zalezy jaki uniwersytet i jaki kirunek nie ma co ukrywac ze jezeli nie ofocjalnie to przynajmniej nieoficjalnie fory maja Ci ktorzy sie juz ucza. zalezy tez na jakiej uczelni sie uczysz (panstwowa czy prywatna) bo szczerze watpie aby np. ze szkoly majchrowskiego chcieli przyjmowac z otwartymi rekami. najlepsze rozwiazanie zadzwon lub idz do komisji rekrutacyjnej i sie wszystkiego dowiesz.
|
Póki co mam na razie czas bo zostal mi jeszcze 3 rok ale juz sie probuje zorientowac w temacie bo mam nauczke pomaturalna jak sie konczy olewatorstwo

. Nie dostalem sie na dzienne a nie chcialem isc na zaoczne wiec studiuje w prywatnej we Wroclawiu, choc zajecia i egzaminy mam z profesjorami z uniwersytetu (nie wiem czy bedzie to mialo jakies znaczenie ;p). Ogolnie staram sie miec dosyc dobre oceny zeby sprobowac sie zalapac na publiczna w Krk i gl. to chodzi mi o to czy bede jakos dyskryminowany podczas rekrutacji bo jestem z niepublicznej albo np bedzie wymagana nieco wyzsza srednia. Mysle ze ci, ktorzy maja juz to zasoba posiadaja doswiadczenie i wiedze jak to wyglada.