Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 08:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post

A "perspektywiczność" Sobiecha? Jeżeli w tym wieku jest drewniakiem, to będzie nim za lat pięć i dziesięć. Perspektywiczni to mogą być gracze tacy jak Boguski, Mączyński czy Małecki, bo ryzyko w ich przypadku jest małe, a nie niewyszkoleni piłkarze za których żąda się setek tysięcy euro.
Możesz powiedzieć mi dlaczego uważasz Sobiecha za drewniaka Tylko jakieś sensowne argumenty podaj. W mojej opinii ten człowiek za parę lat może decydować o obliczu reprezentacji. Ma potencjał. Nie mówię, że jest wart milion euro ale na pewno w krótkim czasie będzie wart kilka razy więcej.
To samo Glik. Wszyscy nazywają go drewniakiem chociaż tak naprawdę sami nie wiedzą dlaczego. Co z tego, że może przejść do Palermo. On i tak jest przecież drewniakiem. Co z tego, że gra w reprezentacji. Przecież on jest drewniakiem.
Oczywiście każdy zawodnik ma swoje wady i zalety. Ale mówiąc, że Sobiech to drewno ja mogę podać takie same argumenty na Małeckiego, który nie potrafi kopnąć dobrze z rzutu wolnego, rożnego. Boguskiego, który nie potrafi przyjąć dobrze piłki albo marnuje sytuacje sam na sam z bramką. Taka jest generacja polskich piłkarzy i tyle. Nie wiem skąd ta nagonka na innych młodych. Zazdrość, że inny potrafią wyszkolić młodego, zdolnego, a my nie? Niestety nasz system szkolenia leży, a nawet jeżeli ktoś zdolny się pojawi to nie dostaje szans.
Odpowiedz cytując