Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 08:25
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A skad wogóle przyszło ci na myśl że Sobiech jest drewniany - nie jest ot Maradona, ale technike urzytkowa na na solidnym poziomie i tym właśnie sie wyróżnia.
Ja Ci odpowiem:

a) jest Polakiem, dla wielu na wstępie go czyni już to drewniakiem.
b) nie przyjdzie do Wisły, Ruch chce za niego za dużo to tylko potwierdza, że to drewniak.

Co z tego że potrafił jednego z najlepszych obrońców ligi Choto minąć balansem ciała po czym strzelić z 18 metrów technicznie nie do obrony dla Muchy, czy stojąc tyłem do bramki obrócić się w tempie z przyjęciem piłki i zagrać prostopadłą piłkę z połowy boiska między dwóch środkowych obrońców, z których jeden nazywa się Głowacki - szczegóły, mało znaczące.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja bardzo lubię i szanuję Maćka Żurawskiego. Uważam, że był najlepszym piłkarzem Wisły od czasów Tele-foniki i Cupiała.

Ale mam teraz spore wątpliwości i obawy. Żuraw we wrześniu skończy 34 lata. Na Cyprze ostatni sezon nieudany. Owszem, na polską ligę może wystarczyć i pewnie strzeli z 10 goli w przyszłym sezonie. Ale musi być zdrowy...
Czemu nieudany? Najlepszy strzelec Omonii Konstantinou, pod którego była ustawiona gra zespołu strzelił w lidze 10 bramek, Żuraw tylko 3 mniej. Fakt, początek miał słabiutki, 9 meczów bez strzelonego gola, no ale potem już z formą strzelecką zaskoczył i w kolejnych 11-stu i te 7 bramek strzelił. Poza tym wszyscy wiemy jak on gra, spełnia rolę cofniętego napastnika, to i nie zawsze tych bramek było bardzo dużo. I zgadzam się, że w Ekstraklasie powinno być podobnie jak w Grecji czy na Cyprze, podobnie też jak Franek w Jadze, czyli koło 10 bramek - ale to czas pokaże, poza tym...

Kamil19885 napisał(a):Wyświetl post
Żuraw to klasa, co innego wakacje na Cyprze a co innego gra w Wiśle u nas na pewno będzie dawał 100% tego co potrafi 15 goli murowane!
...to też trzeba wziąc pod uwagę Co innego grać przy pikniku na Cyprze, co innego przy ryku kilkunastu tysięcy gardeł na nowym obiekcie Wisły.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
No i podstawowa kwestia - ile jeszcze Żuraw jest w stanie pograć na solidnym poziomie. Ten sezon, czy może jeszcze następny?

Na pewno pozytywnie wpłynie to na atmosferę w zespole, choć Maciek to nie jest typ Kosowskiego-przywódcy, podrywającego zespół do walki.
Myślę, że to jest piłkarz z tej gliny co Kosa, Franek, czy Cleber, profesjonalnie podchodzący do sprawy przez swoją całą karierę, więc i jego piłkarska żywotność może być dłuższa No ale to też czas pokaże
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.06.2010 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując