Wyświetl pojedynczy post
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2010, 15:35
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Prawdę mówiąc próbujesz moim zdaniem trochę zakłamywać rzeczywistość... Ja sam spotkałem się z mówieniem na kogo się powinno głosować przynajmniej w 3 kościolach. Raz było to przed samymi wyborami w 2007. Raz niebawem po 10 kwietnia 2009 i raz w sytuacji w której akurat nie zbliżały się żadne wybory.

Było to w dwóch różnych kościołach, a autorami było 3 różnych księży. Naprawdę nie trudno znaleźć ludzi, którzy się z tym spotkali. Nie mówiąc już o licznych przekazach medialnych, ale rozumiem, że tych nie uznajesz za prawdziwe, albo przynajmniej ich części.

Nie jest to wina PiS, że kościół go popiera, ale zjawisko takiej agitacji kościelnej jest faktem i nie ma się co kłócić. Tak samo jak ogłoszenia/plakaty na tablicach ogłoszeń przy kościołach.
Ok przynznaje że tych "owiec" jest więcej a może nawet ich wszyscy ale agitacja polityczna księży w czasie ciszy wyborczej jest nielegalna !! I jak ktoś jest w kościele w niedziele a ksiądz mówi głosujcie na XYZ to podlego to pod organy ścigania a o żadnym przypadku aresztowania, grzywny, itp, nie słyszałem .