|
dzięki zbymak za pocieszający news z rana. Dla mnie kibica, ważniejsze od własnej ciekawości, jest przekonanie, że nasz klub NA POWAŻNIE podchodzi do obecnego okienka transferowego. Zeszłoroczna katastrofa była przecież skutkiem nie tylko "olania" przez nasze "gwiazdy" estońskiego rywala, ale także licznych kontuzji, przez co brakowało do gry zawodników w formie. Czy nie martwiliśmy się, że nie może grać Boguski, że obrona jak ser szwajcarski?
Dla mnie pytanie brzmi - czy klub zdąży zakontraktować zawodników PRZED pucharami? Przecież w zeszłym sezonie sprowadzono Alvareza na obronę, kiedy "już było po ptokach". Wystarczył jeden Andrejev i Mr. Jop nie był w stanie go zatrzymać w najważniejszym momencie (no dobra, nie czepiam się). Wobec kolejnych zdrowotnych problemów Bogusia, niepewnej formy Garguły po kontuzji i wyrwy po odejściu Głowackiego sprowadzenie nowych zawodników jest potrzebą chwili.
Mam nadzieję, że w klubie zdają sobie sprawę, że - choć negocjacje pewnie nie sa łatwe - tych graczy Kasperczak powinien dostać jak najszybciej. Jest to inwestycja nie tylko pod kątem 2. rundy el LE. Oczywiście, kolejnych graczy można dokupywać i później, jednak przynajmniej paru zawodników powinno dojść już teraz. Z całym szacunkiem np. dla Kowalskiego, ale bałbym się, gdyby to on musiał być podstawowym obrońcą przez CAŁE rozgrywki europucharowe Wisły w tym roku.
|