The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 18:30
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajcie, ze przez zbymaka i maciosa nam sie transfery skomplikowały, bo jezeli by tak to działało to Legia nikogo by nie sprowadziła, bo o kazdym ich transferze bylo "glosno". Chlopaki maja informacje z pierwszej reki i to raczej pewne, bo nie maja zadnego interesu aby kłamac. Co wiedza i chca to napisza i tyle.
Zeby było na temat teraz to dodam, ze bardzo sie ciesze, ze temat Sobiecha i Sadloka upadł, bo 1mln euro za ktoregos z nich to o polowe tej kwoty za duzo. Jezeli Sobiech strzeli w nastepnym sezonie ~13 bramek mozna w niego zainwestowac ale 500tys euro a nie 1mln.
Akurat z tym się zgodzę, ale dobra niech im będzie, że to przez forum
imo to przez ograniczone finanse. Legia teraz szasta i strzela w typów, którzy pewnie nie cieszą się zainteresowaniem wielu klubów.
Dlatego idzie gładko.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.06.2010, 18:53
Transferów na razie nie będzie bo nasze przyszłe gwiazdy grają teraz na mundialu

Dobra, może trochę za bardzo SF
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.06.2010, 18:54
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Transferów na razie nie będzie bo nasze przyszłe gwiazdy grają teraz na mundialu

Dobra, może trochę za bardzo SF
Nie do konca s-f
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2010, 18:55
Mam nadzieję tylko, że to odgrażanie się zbymaka jest czymś spowodowana i w kuluarach rzeczywiście jest coś na rzeczy. Bo póki co nie wygląda to najlepiej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 22.06.2010, 18:56
Owszem nasza gwiazda Kirm jeszcze nie wrócił.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 22.06.2010, 19:09
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję tylko, że to odgrażanie się zbymaka jest czymś spowodowana i w kuluarach rzeczywiście jest coś na rzeczy. Bo póki co nie wygląda to najlepiej.
Spoko luzik nawet mi przez myśl nie przechodzi jakies odgrazanie .Poczekamy zobaczymy jak i co bedzie .
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2010, 19:11
Cytat:
Poczekamy jeszcze trochę zobaczymy kto mial racje
O to mi chodzi. Obyśmy poczekali i rzeczywiście zobaczyli. Wiesz, to jest tak że nauczeni wieloletnimi doświadczeniami nie wierzymy w jakieś spektakularne transfery (ew. uzupełnienia składu - patrz Alemao czy jak mu tam ). Ty jesteś po drugiej stronie, widzisz to od kuchni i bije od Ciebie optymizm. Chcielibyśmy wszyscy się mylić i za miesiąc powiedzieć - Zbymak, miałeś racje, mamy super transfery, walczymy o mistrza i o sukces w LE. Oby tak było.

*Ach, uwierz mi, też jest ciężko usiedzieć na dupie słysząc cały czas od różnych osób że "prowadzone są rozmowy" i ... tyle. Żadnych konkretów. Nie oczekujemy, już nie, z wiadomych względów, że będziesz podawał personalia, ale uwierz że maksymy "prowadzimy rozmowy z wieloma piłkarzami"/ "obserwujemy wielu piłkarzy" są już tak oklepane i tak się do nich przyzwyczailiśmy, że większości trudno uwierzyć w kolejne takie zapewnienia. Cały czas mówie, obyś miał racje
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 22.06.2010 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 22.06.2010, 19:18
Noo zbymak w tym temacie to faktycznie możesz pobrylować do spóły ze swoim kolegą.
Ale nie w polityce transferowej...Do cholery !
Teraz znowu pompujesz forumowiczów czym?Że ktos z Mundialu do Wisły przyjdzie...?
No fakt ,wraca Kirm...Oj Boże,aż dziw bierze że są ludzie którzy słuchają.Przestaje mnie dziwić fenomen Hitlera...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 22.06.2010, 19:20
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
O to mi chodzi. Obyśmy poczekali i rzeczywiście zobaczyli. Wiesz, to jest tak że nauczeni wieloletnimi doświadczeniami nie wierzymy w jakieś spektakularne transfery (ew. uzupełnienia składu - patrz Alemao czy jak mu tam ). Ty jesteś po drugiej stronie, widzisz to od kuchni i bije od Ciebie optymizm. Chcielibyśmy wszyscy się mylić i za miesiąc powiedzieć - Zbymak, miałeś racje, mamy super transfery, walczymy o mistrza i o sukces w LE. Oby tak było.

*Ach, uwierz mi, też jest ciężko usiedzieć na dupie słysząc cały czas od różnych osób że "prowadzone są rozmowy" i ... tyle. Żadnych konkretów. Nie oczekujemy, już nie, z wiadomych względów, że będziesz podawał personalia, ale uwierz że maksymy "prowadzimy rozmowy z wieloma piłkarzami"/ "obserwujemy wielu piłkarzy" są już tak oklepane i tak się do nich przyzwyczailiśmy, że większości trudno uwierzyć w kolejne takie zapewnienia. Cały czas mówie, obyś miał racje
Wiem jak to jest bo tak samo to przeżywalem co okienko transferowe.Nie oczekuje że jak wypali to bedziecie pisać Zbymak miales rację.Liczy sie tylko jedno dobro WISŁY nic pozatym.Boje sie czegoś innego jakby nawet taki Messi przyszedł to tak wszyscy byliby nie zadowoleni
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 22.06.2010, 19:27
mysle, ze teraz jak przyjdzie jakis sredni zawodnik, to ludzie beda zadowoleni, bo za duzo slyszelismy o tym, ze w ogole nie bedze transferow...

ale mysle, ze będą to wzmocnienia a nie uzupelnienia składu..tak zbymak?
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.06.2010, 19:30
Zbymak ma rację, trzeba poczekać i już. Co ma być to będzie. Myśle ze Wisła to poważny klub, poważni ludzie i nie zawiodą kibiców. Bo nam należy się dobry klub... Dlatego wariant optymistyczny: Nie pytajcie czy będą transfery, tylko KIEDY.... pozdrawiam Wiślacy....

W:I:E:R:N:O:Ś:Ć
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.06.2010, 19:30
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
Noo zbymak w tym temacie to faktycznie możesz pobrylować do spóły ze swoim kolegą.
Ale nie w polityce transferowej...Do cholery !
Teraz znowu pompujesz forumowiczów czym?Że ktos z Mundialu do Wisły przyjdzie...?
No fakt ,wraca Kirm...Oj Boże,aż dziw bierze że są ludzie którzy słuchają.Przestaje mnie dziwić fenomen Hitlera...
Człowieku ty chory jesteś czy coś.. Większość chce żeby Zbymak pisał, bo raczej jego informacje są sprawdzone, a ty burzysz nie wiem o co Nie podoba Ci się to nie czytaj jego postów ani nie komentuj

bez odbioru...

a tak żeby nie zaśmiecać ... To Gdybym był bogaty poszukał bym grajków w lidze RPA. Na pewno tańszy i mniej oklepany rynek niż w Brazylii czy Argentynie , a graczy ciekawych by się kilku znalazło
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.06.2010, 19:54
Zbymak i Maci0s respect ostatnio za odpowiedzialną postawę i, że nie dajecie się ciągnąć za język Widzę, że pewnym osobom na forum się bardzo nudzi. Niech wyjdą na świeże powietrze, pograją w piłke z kolegami, wezmą się za jakąś pracę, pograją w FMa to może nie będą miały manii czytania kolejnych doniesień transferowych. Poza tym to już jest nudne. Ile można się pytać: A powiedz?, a kiedy?, a na jaką pozycję?, a jaki ma numer buta?, a blondyn czy brunet? Eskimos czy murzyn? Ludzie dajcie se na wstrzymanie ... z pożytkiem dla nas wszystkich i przedewszystkim dla Wisły kiedy w końcu prezesi dopną transfery i oficjalna o tym poinformuje.

Poza tym Zbymak nie przejmuj się Hiroji Hanzo. Podejrzewam, że to jakiś dziennikarz "Faktu" i pod pozorami wyśmiewania twoich informacji transferowych chce wpłynąć na Ciebie i Maci0sa byście jednak uchylili rąbka tajemnicy a on będzie miał o czym pisać. ROTFL
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 22.06.2010 o godz. 20:00.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.06.2010, 20:08
Strzelam ze chodzi o Tschabalala.

I zeby nie bylo to jest faktycznie strzal.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2010, 20:18
i gdzie ten Djurovski ? Makinwa ? Kislyak ? o Meghniego już nawet nie pytam bo od początku wyglądało to nieprawdopodobnie jak Tristan.Za 3 tygodnie pierwsze mecze w pucharach a o wzmocnieniach ofensywny ani widu ani słychu.Przecież Ci zawodnicy muszą sie jakoś wkomponowac, zgrac z drużyną........Skończy sie pewnie jak zimą na kolesiu po kontuzji co nie grał dwa lata w piłke albo na kolejnym Hristovie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.06.2010 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.06.2010, 20:24
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
zbymak, napisz po prostu -" szykuje się transfer na taką i taką pozycje" bez nazwisk i dokładnych sum.
No i co Ci to da? dzieci potem wkleja ze 20 linkow do fm zrobi sie jazda ze to tajemnicza lista transferowa Wisly i po co sie wkr...c bo ktorys nie zakumal i sieje zament.

Jest cicho i jest dobrze co ma byc to bedzie, ja tam wole jeden przemyslany transfer niz 5 na chybil trafil
,
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.06.2010, 20:51
Cisza cieszy bo zazwyczaj jak było głośno i potem nic z tego nie wypalało.Ja tylko jako kolejny forumowicz apeluje o zachowanie zimnej krwi.Nie sraczkujcie!!Nawet jak to wszystko by nie wypaliło to czy to było byto dla was wielkie zaskoczenieCierpliwość jest cnotą,czy jak to tam było więc SPOKÓJ,CIERPLIWOŚĆ!!!!
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.06.2010, 21:11
znowu dzieje się to co było. jak zbymak napisał że nie powie nic więcej wszyscy go popierali a teraz wymuszają na nim jakieś info. będzie jakiś transfer to będzie, jak nie to nie mam zamiaru bojkotować tego tematu ani obrażać się na zbymaka, maci0sia i Basałaja.
to był OT a co do mojego S-F to ten Grzesiu Baran to dobry pomysł. koleś ograny już doświadczony w ekstraklasie i mnie osobiście bardzo przypomina Radka Sobolewskiego (oczywiście trochę mu brakuje ;D)
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.06.2010, 21:17
dajcie sobie trochę luzu z transferami, będą to będzie za co pić, nie będzie to też będzie za co pić, okazja to okazja,
a co do Zbymaka i Maci0sa, to niech se chłopy przynajmniej te marne mistrzostwa obejrzą...
przecież napisał, że jest polowanie na czarownice w klubie, to sie nie wychyla, chyba jasne?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.06.2010, 21:34
Panowie i Panie!
Okienko transferowe jest od 1lipca do 31 sierpnia, więc żadnych transferów pewnie ciekawych nie zobaczymy.
W klubie pewnie mają już zaklepane transfery tylko takie przeciętne, szukają dalej lepszych, jak nie wyjdzie z lepszymi to bd ci słabsi... taka polityka, takie działania i tyle ;p jeszcze wchodzi sprawa marketingu i innych rzeczy.
Wiecie dlaczego Legia tak kupuje i tak szybko ? Bo robi rozgłos i dzięki temu transferowi większość karnetów zaraz się rozejdzie. Tak to działa ;p jest pozytywny szum w mediach o klubie to są kupione karnety
Transfery w klubie bd tylko później bo nie mają jeszcze opracowanej taktyki promocyjnej w sprawie stadionu, zrobią rozgłos i będzie o czym pisać w mediach co za tym idzie dany X usłyszy ze gracz Y będzie grał w Wiśle i dzięki temu kupi bilet
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 22.06.2010, 21:41
Nie wiem czy ten gość z Barcelony B był wymysłem dziennikarzy czy nie, ale ktoś taki zbawiłby nasza drużynę, bo koleś jest o kilka klas lepszy niż każdy inny grajek w naszej ekstraklasie.

Co do info zbymaka i maiconsa:], niech lepiej swoje info zachowaja dla siebie, bo potem w razie fiaska rozmów sa zbiorowe samobójstwa.

Co ma być to będzie i żadne przecieki z pierwszej ręki nie ułatwiają negocjacji.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Stary 22.06.2010, 22:50
Ludzie dajcie na wstrzymanie, troche cierpliwości , co wam szkodzi jeszcze troche poczekać , skoro czekamy juz lata na wzmocnienia.Przy nowym stadionie muszą być i tyle i to nie byle kto, bo kim zapełnią stadion---uczniami ze szkół ?!Jedyne co może kibica przyciągnąć obecnie to transfery i wiara w to że coś w klubie idzie do przodu a nie stacza się równią pochyłą z sezonu na sezon...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.06.2010, 07:53
Ufam enigmatycznemu zbymakowi, a co mi tam.Obawiam sie tylko, zebysmy wczesniej niepotrzebnie nie umoczyli d... z siauliai albo innymi dziadami...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 23.06.2010, 08:57
Nie wiem czy to wam pomoże czy nie ale wczoraj dostałem informacje żeby jeszcze troszke byc cierpliwym bo transfery bedą.Ja czekam spokojnie bo wierze i wam radze tak samo byc cierpliwym jeszcze troche.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.06.2010, 09:15
Legia to, Legia tamto... itd. Czemu transferów miałoby nie być? Może postarajmy się odpowiedzieć dlaczego jeszcze nie nie ma. Otóż trwają Mistrzostwa Świata, okno transferowe otwiera się za tydzień, drużyna jest na pierwszym obozie w Zakopcu, nowy prezes jest w Wiśle jeszcze stosunkowo niedługo i zapewne ma na głowie multum spraw. Cóż, trzeba być cierpliwym.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 23.06.2010, 09:18
Może by się dało poszukać jakiś wzmocnień w RPA mają całkiem mocną ligę a zawodnicy pokroju Tshabalali byli by dla nas ogromnym wzmocnieniem problemem natomiast jej że nie wiadomo jak tam wygląda poziom finansowy ligi. I czy stać by nas było żeby kogoś wyciągnąć skoro da się z Brazylii to może RPA też by było dobrym kierunkiem. To samo rynek ligowy Korei Południowej i Japonii poziom szkolenia w tych krajach już dawno przeskoczył nas o lata świetlne a mimo wszystko myślę że pod względem finansowo-marketingowym konkurencyjna...chyba.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.06.2010, 09:24
dzięki zbymak za pocieszający news z rana. Dla mnie kibica, ważniejsze od własnej ciekawości, jest przekonanie, że nasz klub NA POWAŻNIE podchodzi do obecnego okienka transferowego. Zeszłoroczna katastrofa była przecież skutkiem nie tylko "olania" przez nasze "gwiazdy" estońskiego rywala, ale także licznych kontuzji, przez co brakowało do gry zawodników w formie. Czy nie martwiliśmy się, że nie może grać Boguski, że obrona jak ser szwajcarski?

Dla mnie pytanie brzmi - czy klub zdąży zakontraktować zawodników PRZED pucharami? Przecież w zeszłym sezonie sprowadzono Alvareza na obronę, kiedy "już było po ptokach". Wystarczył jeden Andrejev i Mr. Jop nie był w stanie go zatrzymać w najważniejszym momencie (no dobra, nie czepiam się). Wobec kolejnych zdrowotnych problemów Bogusia, niepewnej formy Garguły po kontuzji i wyrwy po odejściu Głowackiego sprowadzenie nowych zawodników jest potrzebą chwili.

Mam nadzieję, że w klubie zdają sobie sprawę, że - choć negocjacje pewnie nie sa łatwe - tych graczy Kasperczak powinien dostać jak najszybciej. Jest to inwestycja nie tylko pod kątem 2. rundy el LE. Oczywiście, kolejnych graczy można dokupywać i później, jednak przynajmniej paru zawodników powinno dojść już teraz. Z całym szacunkiem np. dla Kowalskiego, ale bałbym się, gdyby to on musiał być podstawowym obrońcą przez CAŁE rozgrywki europucharowe Wisły w tym roku.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 23.06.2010, 09:33
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem np. dla Kowalskiego, ale bałbym się, gdyby to on musiał być podstawowym obrońcą przez CAŁE rozgrywki europucharowe Wisły w tym roku.
Myślę, że jednak Kasperczak w ciemię bity nie jest i mimo wszystko w wypadku nie pozyskania do klubu przed pucharami żadnego stopera, w parze z Marcelo wystawiłby jednak Clebera. Dobry środkowy obrońca wcale nie musi być przecież jakimś demonem szybkości, dobry stoper może naprawdę sporo nadrobić samym doświadczeniem i inteligencją w grze - czego Brazylijczykowi przecież nie brakuje. Inna sprawa, że to przecież Kasperczak spędza z tymi zawodnikami znacznie więcej czasu niż większość kibiców, a co za tym idzie - być może zauważył, iż Kowalski skorzystał z licznych wypożyczeń i wcale nie musi ustępować w składzie miejsca Cleberowi? Choć też ciężko mi uwierzyć w to, co sam piszę, to jednak czymś przecież trzeba się pocieszać. ;-)

P!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.06.2010, 09:40
Ja oglądając kilka spotkań Piasta odniosłem wrażenie że Kowalski wcale nie jest gorszy jak Glik. Może mniej widoczny, ale dość pewny w interwencjach. Myślę, że poradzi sobie w Wiśle. Mam taką nadzieję przynajmniej.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.06.2010, 09:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
i gdzie ten Djurovski ? Makinwa ? Kislyak ? o Meghniego już nawet nie pytam bo od początku wyglądało to nieprawdopodobnie jak Tristan.Za 3 tygodnie pierwsze mecze w pucharach a o wzmocnieniach ofensywny ani widu ani słychu.Przecież Ci zawodnicy muszą sie jakoś wkomponowac, zgrac z drużyną........Skończy sie pewnie jak zimą na kolesiu po kontuzji co nie grał dwa lata w piłke albo na kolejnym Hristovie
A czy takim zawodnikiem, który dość długo nie grał nie jest Makinwa? Sam sobie zaprzeczasz swoimi słowami.

el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie pytanie brzmi - czy klub zdąży zakontraktować zawodników PRZED pucharami? Przecież w zeszłym sezonie sprowadzono Alvareza na obronę, kiedy "już było po ptokach". Wystarczył jeden Andrejev i Mr. Jop nie był w stanie go zatrzymać w najważniejszym momencie (no dobra, nie czepiam się).
Jopa już nie ma! Więc może, nie będzie aż tak źle.

A tak na poważnie to przy tej bramce można było by również obwiniać Pawełka, ona taką piłkę powinien wyłapać z placem w nosie.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 23.06.2010 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów