Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 20:14
Moze ja powiem jak u mnie sytuacja z glosowaniem wyglada. Zaznacze ze mieszkam na wsi. Spytalem sie tylko kilka osob z rodziny jak glosuja, czy glosuja.
Babka- PiS, Radio Maryja, Jarek!
Matka- no raczej Jarek ale w sumie czemu to nie wie..
Siostra i brat cioteczni- nie glosuja bo sie nie znaja na polityce
Wujek- tez nie glosuje bo co ma sobie glowe zaprzatac tym

Ogolnie bez sensem jest to ze kazdy ma prawo do glosowania. Ludzie nie znajacy sie na polityce nawet nie chca podjac wysilku i dowiedziec sie cos o kandydatach, cos rozkminic, pomyslec, zstanowic sie i chociaz sprobowac wybrac jakiegos kandydata. Czesc mysli sloganami, Radio Maryja, kosciol- PiS wiec musze glosowac na PiS bo oni sa jedyni sprawiedliwi. Czasami nawet slysze opinie a Jarek taki niski, czy ja wiem czy on sie nadaje na prezydenta, ten Komorowki taki chlop postawny pasowalby na prezydenta. Ludzie sa otumanieni przez tv. W poprzedniej kadencji gdzie zrobiono z Lecha Kaczynskiego karykature czlowieka teraz mysla o tym aby kandydat mial zone, wystarczajaco duzo cm wzrostu itp, ludzie narzekaja na podatki, na wszystko ale co tam glosuje na PiS bo mi tak Radio mowi. Dochodze do wniosku ze naprawde nieporozumieniem jest to ze kazdy Polak moze wziac udzial w wyborach, po prostu to nie sa wybory najlepszego kandydata tylko jakichs ogolnych upodoban ktore utrwalily sie w glowie. Nikt sie niepofatyguje sprawdzeniem jaki plan na Polske maja kandydaci tylko wybieraja bo Tusk jest spoko a Bronek wyoki to ja glosuje na PO, ja na PiS bo oni sa katolikami, ja na Pawlaka bo moj region a niego glosuje. Ludzie nie maja wlasnego zdania, w tych czsach za nich mysla inni ktorzy sa bardziej wtajemniczeni i ich przekonaja na kogo glosowac albo telewizja. Chyba tak nie powinno byc, chyba kazdy powinien miec swoje zdanie i przekonanie ze wie na kogo chce glosowac i miec na to argumenty a jak nie to niech nie glosuje lepiej wcale. A nie kieruje sie tym ze PiS katolicy to maja moj glos a PO chce prywatyzacji szpitali wiec nie zaglosuje ;/
Nie wiem czy takie rzeczy to tylko na wsi ale mysle ze niestety nie tylko i wiekszosc Polakow nie interesuje sie polityka a glosuje bo tak wypada i ten glos to taki w ciemno oddany.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.