Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 21:36
Cytat:
no widzisz kolego, ja odebrałem to w inny sposób, a ogladalismy chyba ta sama debatę. Moim zdaniem każdy z kandydatów mówił całkiem do rzeczy, powtarzając znane nam regułki jednen za drugim, mimo wszystko liderem był Komorowski, najbardziej szczery, wyluzowany.
Generalnie nie było jakichś super odchyłów w ta czy w druga stronę . Nikt się nie wyróżnił aż tak aby można było z pewnością powiedzieć , ze położył przeciwników na łopatki , ani tez z drugiej strony nikt nie odstawił kompletnej chały. Jednak mimo tych niewielkich różnic uważam , że najlepiej byli przygotowani i najlepiej zaprezentowali siebie , właśnie Ci dwaj wymienieni przeze mnie politycy , czyli Kaczyński i Napieralski.
Parafrazując pewne znane powiedzonko ,,odbiór jest jak dupa , każdy ma swoją'' . Szczególnie więc przy braku zdecydowanego lidera i zdecydowanego outsidera , jest możliwy różnorodny odbiór tego kto się najlepiej zaprezentował.
Ogólnie debata była raczej bezbarwna.
Kandydaci nie mówili nic co mogło by zaskoczyć osoby , które interesują się polityką częściej niż od święta , również starali się(kilka wyjątków na linii Komorowski-Napieralski) powstrzymywać od bezpośrednich konfrontacji.
Np przy takiej debacie Kaczyński-Tusk z 2007 r , ta wypadła bardzo mdło.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.06.2010 o godz. 21:45.