Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 00:04
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli przez to co określiłem "przygotowaniem zapasowego lotniska" zrozumiałeś opróżnienie i zabezpieczenie pasa, podjazd samochodu ze schodkami, rozwinięcie czerwonego dywanu to masz rację tym zajmuje się "kraj przyjmujący i jego obsługa ruchu powietrznego".
Nie, nie zrozumiałem tego w ten sposób.

Cytat:
Ja przez "przygotowanie, na wszelki wypadek lotniska zapasowego" ze strony polskiego MSZ-tu rozumiem poza wymienieniem tych lotnisk (w tym przypadku Witebska, i Moskwy)
Mhm... Czyli polski MSZ ma mieć 100% pewne prognozy pogody na dzień przed startem żeby oficjalnie wymienić lotniska na których można awaryjnie lądować? Gdyby się okazało, że w Witebsku jest tornado, a w Moskwie zagrożenie bombowe to miałbyś pretensje że nie wskazali Petersburga i Kijowa?

Cytat:
i wcześniejszym uzgodnieniem z jego gospodarzami warunków przebywania na nim osób zabezpieczających przybycie, zapewnienie szybkiego załatwienia formalności proceduralnych i transport delegacji do Katynia
Chyba nie nadążam... Sugerujesz, że w Witebsku, Moskwie i Bóg wie gdzie jeszcze miały stacjonować limuzyny? "Na wszelki wypadek"?

Cytat:
czyli logistykę, o której przecież mówił Sikorski.
Czyli nadal nie rozumiesz wypowiedzi Sikorskiego.

Cytat:
Bo przecież, nie chcesz mi chyba tutaj powiedzieć, że to gospodarze lotniska winni zapewnić polskiej delegacji bezpieczeństwo i transport do Katynia?
Nie. A gdzie coś takiego zasugerowałem? Wręcz przeciwnie. Napisałem dokładnie co leżało w gestii MSZu polskiego, a co po stronie rosyjskiej.

Cytat:
Ciekawie wyglądałoby to w kontekście białoruskiego Witebska. Już widzę ludzi Łukaszenki, załatwiających transport Prezydenta RP i towarzyszących Mu osób do Katynia.
A co ma do tego Łukaszenka? Kolumna musiałaby po prostu dojechać na lotnisko na Białorusi i w uproszczonej procedurze przejechać przez granicę. Żaden Łukaszenka nie musiałby podwozić Kaczyńskiego ani samochodu mu pożyczać.

Cytat:
Jak w tej chwili już wiemy ani w Witebsku, ani w Moskwie nie było ani osób, które w przypadku konieczności lądowania tam polskiej delegacji zabezpieczałyby zarówno bezpieczeństwo jak i szybkie przemieszczanie się. Nie było również przygotowanego transportu.
To straszne! Należy natychmiast zmienić światowe procedury i protokół dyplomatyczny, bo kiedy w Warszawie lądują światowe delegacje to w Krakowie nie czeka na nich kordon "na wszelki wypadek"

Cytat:
Jak widać w naginaniu tekstu i dowolnej jego interpretacji Jesteś specjalistą. A kogo intencją było tutaj mącenie i pisanie nieprawdy, to każdy czytelnik ma możliwość osądzić samodzielnie. Tylko tyle.
Chętnie bym to skomentował ale akurat powstrzymam się.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 10.06.2010 o godz. 00:08.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.