Wyświetl pojedynczy post
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2010, 21:50
Cytat:
Zastanawiają mnie te przegrody pomiędzy sektorami. Wyraźnie w normie jest napisane: "W jednym sektorze powinny być minimum dwa wyjścia". Nie wiem, czy w końcu będzie możliwe przejście dołem, czy fosa to uniemożliwi, ale na każdy sektor trybun za bramkami przypada jedno womitorium.
Fosa to na pewno uniemożliwi. Jeśli murawa zostanie obniżona do samej krawędzi trybun, to automatycznie znikną wejścia na trybuny N/S od strony murawy, chyba że zostaną później przebudowane. Krótko mówiąc zniknie jakiekolwiek wejście na trybunę północną.

Co do pleks na trybunach za bramkami - to tylko wymysł projektanta, a nie jakaś konieczność. Sektory równie dobrze mogliby oddzielić 1m barierką i byłoby znacznie lepiej. Do czasu wybudowania zaplecza wprost trzeba wywalczyć ich demontaż.
Cytat:
O żółtych drogach ewakuacyjnych niczego konkretnego nie znalazłem. Mogę się jedynie domyślać, że straż chce oznakowania dróg ewakuacyjnych również na widowni. Ciężko byłoby umieścić tabliczki, więc może zaproponowali coś takiego. W Amsterdamie przejścia oznakowali tak (zdjęcie nieostre, ale widać, o co chodzi):
Starczyłby sam pasek na krawędzi schodków, a nie malowanie całości biegu na żółto...
Odpowiedz cytując