Cytat:
|
Zastanawiają mnie te przegrody pomiędzy sektorami. Wyraźnie w normie jest napisane: "W jednym sektorze powinny być minimum dwa wyjścia". Nie wiem, czy w końcu będzie możliwe przejście dołem, czy fosa to uniemożliwi, ale na każdy sektor trybun za bramkami przypada jedno womitorium.
|
Fosa to na pewno uniemożliwi. Jeśli murawa zostanie obniżona do samej krawędzi trybun, to automatycznie znikną wejścia na trybuny N/S od strony murawy, chyba że zostaną później przebudowane. Krótko mówiąc zniknie jakiekolwiek wejście na trybunę północną.
Co do pleks na trybunach za bramkami - to tylko wymysł projektanta, a nie jakaś konieczność. Sektory równie dobrze mogliby oddzielić 1m barierką i byłoby znacznie lepiej. Do czasu wybudowania zaplecza wprost trzeba wywalczyć ich demontaż.
Cytat:
|
O żółtych drogach ewakuacyjnych niczego konkretnego nie znalazłem. Mogę się jedynie domyślać, że straż chce oznakowania dróg ewakuacyjnych również na widowni. Ciężko byłoby umieścić tabliczki, więc może zaproponowali coś takiego. W Amsterdamie przejścia oznakowali tak (zdjęcie nieostre, ale widać, o co chodzi):
|
Starczyłby sam pasek na krawędzi schodków, a nie malowanie całości biegu na żółto...