Wyświetl pojedynczy post
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2010, 12:12
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jasne. Kasperczak nic nie pokazał w pucharach europejskich. Zwłaszcza z Schalke czy Parmą.
A potem sukcesywnie zabierali mu najlepszych zawodników, a wymagania i oczekiwania pozostawały te same.
W Górniku, gdyby patrzeć tylko na zdobycz punktową Kasperczaka, drużyna grała by w środku tabeli. Górnik spadł na wiosnę, taka prawda.
Podobnie jak teraz z Wisłą, mistrzostwo nie zostało przegrane w meczu z Cracovią, tylko na początku wiosny. Potem Kasperczak starał się ten zagnojony zespół jakoś ratować, a wyszło niestety jak wyszło. Ale jak zawodnicy od 60 minuty zaczynają oddychać rękawami, a za napastnika robi stoper, to jaki może być inny efekt?

I tak była widoczna poprawa w grze Wisły. Nie ma gwarancji, czy jak by nie został Skorża, nie skończylibyśmy tak jak Legia.
Dobrze, przytaczajmy ciągle miłe wspomnienia z sezonu 2002/2003 i budujmy nadal wokół tego mit jaki to Kasperczak fantastyczny trener jest - bo pokonał Parmę i Schalke. Przywołajmy jeszcze jakieś jego sukcesy z przed wielu lat z Afryki i wyjdzie Nam geniusz trenerski. Trzeba żyć teraźniejszością i stawiać na nowych ludzi. Sam już powrót Kasperczaka do Wisły był głupotą - ale cóż stało się.

Porównań Skorża - Kasperczak ja będę unikał, bo Skorżę lubiłem również jako człowieka. Kasperczaka ani jako osoby nie lubię, ani nie wierzę w jego trenerskie umiejętności - zbudowano w okół niego mit i legendę, a tak na prawdę w ostatnich latach nie pokazał nic - i nie pokaże już.

Nie ma sensu się licytować dalej, jesteś zwolennikiem Kasperczaka, ja nigdy nie byłem i nie będę. Pozdrawiam.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga