Wyświetl pojedynczy post
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2010, 09:10
Z tego co kojarzę rozgrywane są turnieje eliminacyjne U-17, U-19 oraz turniej w Toulon, we Francji. Obejrzenie kilku meczy na Eurosport nie byłoby grzechem, bo zakładam z góry, że żaden "pseudo-działcz" nie ruszy tyłka, by zerknąć na młode talenty. A naprawdę warto! Sądzę, że możnaby wyłowić zawodników, którzy byliby chętni grać w Wiśle - nie każdy idzie do szkółki Arsenalu w końcu.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
z tej Reprezentacji U-17 możnaby w kilku chłopaków zainwestowac.

Mowa o polskiej młodzieżówce? Jeśli tak to pozwolę sobie nawiązać. Próbowałem się skontaktować i polecić świetnego chłopaka. Regularnie strzelał w zespołach juniorskich około 40 bramek na sezon. Powoływany do kadry, dziś zawodnik rezerw jednego z zespołów. Bez nazwisk, ani klubów. Po prostu - to nie w tym klubie! Wisła nie ma zaplecza..

Jestem z Dolnego Śląska.
Macie pojęcie jak wygląda szkolenie młodzieży w Lubinie albo Głogowie?
W Lubienie mają do dyspozycji 14-15 stołów (pełne zaplecze), Głogów (IV liga) około 8-10 świetnych płyt treningowych. Polityka jest zupełnie inna, tutaj ściąga się zawodników, którzy mają szansę na grę w reprezentacji - w Zagłębiu skupiona jest połowa kadry Dolnego Śląska wszystkich roczników. Gdyby tylko ktoś rzucił okiem na tych chłopaków, obojętnie czy w Lubinie czy Krakowie - naprawdę są tam ludzie, którzy potrafią kopać piłkę! Myślę, że wiek 17-18 lat to odpowiedni wiek, by wprowadzać takiego zawodnika do 1-szej drużyny. Ale znając polską mentalność ..młodym zawodnikiem nazywać będziemy 23-latka - co więcej - trzeba uważać, by się nie przegrał, bo ciągle się rozwija. Z takim podejściem nie zajdziemy daleko. Na zachodzie zawodnik 19-20 lat stanowi o sile drużyny. U nas wciąż powiewa komunizmem i systemem. Bez obrazy oczywiście..
Odpowiedz cytując