mrawczu napisał(a):

|
ja nie wiem co z tym Lechem jest... czemu się tak wszyscy jarają nimi? I wszyscy mówią że Lech powinien być mistrzem już 2 rok z rzędu...
|
To się nazywa marketing. Umiejętność budowania swojej marki i medialności. Czyli to, czego nam brakuje w Wiśle. Spójrz, jak szybko znaleźli sponsora na koszulki po wycofaniu się BetClicka. między innymi. Do tego transfery, stadion... oni po prostu potrafią o siebie zadbać. A u nas nawet prezesa nie ma...W końcu kiedyś musiało to zaprocentować.
Zastanawiam się nad długofalowymi konsekwencjami ewentualnej utraty mistrzostwa. To, że Cupiał nagle odejdzie, to raczej bzdura. Cupiał wielokrotnie podkreślał, że nawet jeśli opuści Wisłę, to nie zostawi jej bez źródła finansowania. W praktyce oznacza to, że po prostu ją sprzeda wybranemu inwestorowi, który zagwarantuje wysoki poziom sportowy.
Bardziej niepokoi mnie możliwość rozsprzedania drużyny. Gdyby to jeszcze chodziło o Łobo czy Jopa, to i dobrze. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że pożegnamy się z Marcelo, Ba czy Alvarezem. W drugą stronę na jakieś spektakularne transfery nie ma co liczyć.
No i trener. Jeśli Kasperczak odejdzie, to pewnie w ramach cięcia kosztów zatrudnią jakiegoś taniego i "perspektywicznego" szkoleniowca.
Życzę Wam i sobie, aby moje słowa zamieniły się w gówno...
P.S. Mam kilku kumpli z pracy, którzy kibicują Lechowi. Od wczoraj wyżywają się na mnie jak na starej kobyle :/