Wyświetl pojedynczy post
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 19:17
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o złote myśli Korwina.Te pewnie i wielu innych oszołomów głosiło. Problem polega na tym że jest głosicielem ideologii która już dawno straciła racje.Chodzi o istote jego myśli czyli skrajny liberalizm - w swoim programi na cele socjalne UPR przeznacza 0 zł.Pomyśl o ludziac niepełosprawnych,nieporadnych,uzależnionych,samtne matki itp.Pomyśl jak zachowali by się te setki jeśli nie miliony osób korzystających z pomocy państwowej jak by takie coś wprowadzić.Pielęgniarki potrafią się głodzić do nieprzytmoność za 20 zł podwyżki a co dopiero ta rzesza ludzi gdyby odciąć socjal.Ludzie nie są głupi,mają swoje prawa i odcięcie tego spowodowałoby katastrofe społeczną.Żadne państwo nie stosuje liberalizmu ala UPR,nawet bastion kapitalizmu czyli USA,gdyż to jest polityka antynarodowa,doprowadzajaca do konfiliktów,a nikt nie chce mieć drugiej rewolucji październikowej.Co z tego że będziemy mieć wszystko prywatne ale korzystać z tego będzie garstaka arystokracji? To ja wole dziurawe drogi,szpitale z problemami finansowymi ale dla wszystkich dostępne.Ludzie okrzucają skrajną prawice jak i lewice dlatego wydaje się obecny ustrój swoistym modus-vivendi połączenie wolnego rynku z elemetnami socjalnymi.Dlatego korwinizmi to taka dziecięca choroba prawicowość,Jest to utopia,odrzucona przez większość, skierowana dla nastolatków ktorzy gdy zorientują się z jej ułomności rozpływają się PiSie czy PO jak pisał kiedyś sambo
nie siej tu takiego populizmu bo równie dobrze ja mogę napisać że przez właśnie taki socjalny system jedna patologia rodzi drugą , przez takie obciążenia bezrobocie nie jest mniejsze, czy np. przez te obciążenia ojciec nie może zarobić na utrzymanie rodziny, prze te wszystkie podatki i obciążenia dochodzi także do tragedii np gdy nie stac czesci osób na ubezpieczenie itd itp.