Cytat:
|
A co do doktryny kościoła to z tego się orientuje to Jezus takiej nie zostawił. GŁÓWNĄ DOKTRYNĄ JEST PISMO ŚWIĘTO a to że kościół je interpretuje tak a nie inaczej to nie moja wina.
|
Moja wina tym bardziej

Ale jako katolika(takiego słowa użył Mikke) , czyli wiernego kościoła katolickiego , obowiązuje mnie interpretacja dokonana właśnie przez Kościół.
Cytat:
|
Raczej sie nie mija sie, przy liberalnej wizji gospodarki Mikke to Oni sa faktycznie komunistami i jak tak ktos to czyta i rozumuje to Mikke nie pisze nic szokującego
|
Ale jak ktoś kieruje słowa do powszechnej opinii publicznej , to raczej powinien mieć świadomość , że słowa przez niego wypowiedziane powinny być interpretowane pod kątem definicji słownikowych a nie jego własnych

Akceptując tą zasadę dopuszczamy takie stosowanie języka , że każdy kto np. jest przeciwny aborcji jest fanatykiem religijnym , każdy kto nie uznaje iż własność powinna być w 100% prywatna jest komunistą , kto sprzeciwia się legalizacji związków homoseksualnych jest faszystą itp itd
To takie ostre biegunowanie świata to założenie , że jeden z biegunów zajmuje 1 % a pozostała powierzchnia to 99 % drugiego bieguna