Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2010, 16:21
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Czas obłudy i jej pobłażanią minął wraz z tragedią smoleńską, za którą także należy rozliczyć winnych, choćby do ostatniego w szeregu.
Tutaj zgadzam się całkowicie a nawet powiem więcej od pierwszego do ostatniego szeregu, niezależnie od tego z jakiej jest partii i czy ten ktoś żyje czy nie. Czekam cierpliwie na wyniki śledztwa w tej sprawie.
Co do zdania "Ja uważam, że najwyższy już czas, aby wreszcie rozliczyć Tuska, za wielokrotne próby łamania ładu demokratycznego w naszym kraju i sianie nienawiści między Polakami" mam pytanie jak potraktujemy J.Kaczyńskiego, dla przykładu chociażby jego słynne zdanie: "...oni tam gdzie stało ZOMO". Czy również uważasz, że Jarosław Kaczyński powinien zostać rozliczony za "sianie nienawiści między Polakami"?
ja traktuje to niestety jako podjęcie przez Kaczyńskiego reguł gry wymyślonych przez jego wrogów. A reguła gry jest taka, żeby dzielić i opluwać. Kaczyński podjął tę grę i ta wypowiedź jest z kategorii tych właśnie. Dlatego nie jestem entuzjastą tego gościa jako liczącego się kandydata na prezydenta, bo on tak dobrze czuje się w roli obrońcy oblężonej twierdzy, że nawet nie chce z jej zrezygnować a to konieczna przesłanka do powrotu do władzy...

Dobrze jednak wiesz, że obecnie podział jest jeden - i to nie wymyślony przez Kaczyńskiego ani nawet Tuska.

Podział ten to moherowe berety kontra wykształceni. Jest to podział istniejący od 89r. tylko w innych wydaniach. Wcześniej był podział oszołomy vs. normalni a początek tego podziału wiąże się z pierwszym wydaniem pewnej gazety...

Cała reszta to niewinne szczekanie
Ostatnio edytowane przez sambo : 03.05.2010 o godz. 16:25.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43