Kowalski napisał(a):

Czas obłudy i jej pobłażanią minął wraz z tragedią smoleńską, za którą także należy rozliczyć winnych, choćby do ostatniego w szeregu.
Tutaj zgadzam się całkowicie a nawet powiem więcej od pierwszego do ostatniego szeregu, niezależnie od tego z jakiej jest partii i czy ten ktoś żyje czy nie. Czekam cierpliwie na wyniki śledztwa w tej sprawie.
Co do zdania "Ja uważam, że najwyższy już czas, aby wreszcie rozliczyć Tuska, za wielokrotne próby łamania ładu demokratycznego w naszym kraju i sianie nienawiści między Polakami" mam pytanie jak potraktujemy J.Kaczyńskiego, dla przykładu chociażby jego słynne zdanie: "...oni tam gdzie stało ZOMO". Czy również uważasz, że Jarosław Kaczyński powinien zostać rozliczony za "sianie nienawiści między Polakami"?
|
ja traktuje to niestety jako podjęcie przez Kaczyńskiego reguł gry wymyślonych przez jego wrogów. A reguła gry jest taka, żeby dzielić i opluwać. Kaczyński podjął tę grę i ta wypowiedź jest z kategorii tych właśnie. Dlatego nie jestem entuzjastą tego gościa jako liczącego się kandydata na prezydenta, bo on tak dobrze czuje się w roli obrońcy oblężonej twierdzy, że nawet nie chce z jej zrezygnować a to konieczna przesłanka do powrotu do władzy...
Dobrze jednak wiesz, że obecnie podział jest jeden - i to nie wymyślony przez Kaczyńskiego ani nawet Tuska.
Podział ten to moherowe berety kontra wykształceni. Jest to podział istniejący od 89r. tylko w innych wydaniach. Wcześniej był podział oszołomy vs. normalni a początek tego podziału wiąże się z pierwszym wydaniem pewnej gazety...
Cała reszta to niewinne szczekanie
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43