robin hood napisał(a):

No popatrz Ja też tam byłem jakoś nikt mnie nie zapytał, pojechałem specjalnie z Małego miasteczka w Małopolsce żeby oddać hołd osobom które zginęły , ze mną było kilkanaście osób. Rozmawiałem z ludźmi, którzy tam byli wymienialiśmy się poglądami, różnymi, naszymi obawami i myślami.
I JAKOŚ NIKT MNIE NIE ZAPYTAŁ co myślę nikt nie podszedł do nas stojących.
|
Czyli co twierdzisz, że nagranie miało miejsce w studio TVP, ze ściśle wyselekcjonowaną grupą dobrze opłaconych aktorów

Ja osobiście nie byłem w W-wie, ale rozmawiałem z osobami które były i potwierdzają atmosferę, którą przekazywał ten reportaż, a ponieważ znam tych ludzi i Im ufam, więc wybacz, ale to właśnie Im uwierzę. Tym bardziej, że byłem podczas mszy św. na Wawelu 10 kwietnia, 18 kwietnia na Rynku (nawet nie na Rynku, ale w jednej z bocznych uliczek) i też taka atmosfera wówczas panowała. Na Rynku ludzie gniewem zareagowali na wywiad przeprowadzany przez Miecugowa puszczony na jednym z telebimów, do tego stopnia, że realizatorzy musieli go wyłączyć.
robin hood napisał(a):
Proszę nie dajcie TVP monopolu na prawdę bo niestety jej nie mająA nie dziwi Cię że właśnie z tym procentem rozmawiał, a nie dziwi Cię że aktorzy wypowiadający się nie chcieli odpowiedzieć czy otrzymali wynagrodzenie za udział w programie ? a nie dziwi Cię fakt że ktoś z tyłu osobom wypowiadającym się podpowiadał co mają mówić mnie dziwi a nie powinno. Tylko tyle wymagam, to nie tak dużo. wymagam tylko tyle żeby przekaz publicznej TV mnie obywatela NIE dziwił.
|
Przede wszystkim aktor na to pytanie ponoć odpowiadał (jeśli w ogóle takie padło i jeśli wierzyć dziennikarzowi w przekaz jaki nam zaserwował, a do informacji GieWu naprawdę ostrożnie podchodzę), nie aktorzy, o ile dobrze przejrzałem ten artykuł w GieWu pytanie takie pod adresem p. Łaniewskiej i tej drugiej aktorki nie padło. Poza tym jeśli sugerujesz, że otrzymali za to honorarium to GieWu będzie miało z pewnością możliwość to udowodnić, bo narazie ta sugestia jest po prostu potwarzą. Ciekawe czy p. Stalińskiej GieWu zadało pytanie ile dostała za swój występ pod palacem kultury

Ale Ona z pewnością była tam społecznie, w przeciwieństwie do tych z filmu Stankiewicz, Ci z pewnością grali, przecież ich na ludzkie odczucia nie stać (ciekaw jestem czy wiesz co p. Łaniewska robiła w latach 80-tych

).
Oglądałem ten film i nie widziałem tam aby Stankiewicz bądź Pośpieszalski podpowiadali komukolwiek co ma mówić. Film jest na internecie może mi wskażesz w którym momencie coś takiego ma miejsce