Ela napisał(a):

http://wiadomosci.onet.pl/2158797,11...szam,item.html
Co za mały, podły człowieczek.
Nawet patriotyzmu mu odmawia. Czegoś co wydawało się poza dyskusją.
Jak się to ma do słów sprzed kilku dni " wybaczam i proszę o wybaczenie" ?
Chyba bardzo Wałęsę boli wawelski pochówek.
|
Nie bądź dzieckiem, naprawdę wierzyłaś w jego słowa?
Do wyborów już blisko, podtapianie PiS-u czas zacząć, tym bardziej że spora część pracy wykonanej przez gadzinówki z powodu żałoby poszła na marne. Same musiały sobie zadać kłam.
Na pierwszy ogień poszedł dziadzio Wajda, jako że w żałobie mógł przejść co najwyżej "niepolityczny" "autorytet moralny"(zresztą i tak nie ma nic do stracenia), teraz z kolei zaczną atakować autorytety z przeszłością polityczną. Czekam na jakiś wykwit elokwencji (demencji?) Bartoszewskiego, po jego standardowym pokazie chamstwa i knajactwa będzie już z górki.
Moja rada - ponieważ podziwiam szczerość i brak cynizmu -
przyzwyczajać się, bo na razie trwa jeszcze badanie nastrojów. Innymi słowy - to tylko gra wstępna. Wcześniej czy później do gry wejdą "Niesioł" i Palikot, a wtedy - kto wie? Oddanie moczu na mogiłę Prezydenta i małżonki na żywo na antenie TVN 24*?
Taka mnie refleksja naszła - dawno już nie mieliśmy jakiejś porządnej narodowej zadymy, takiej z palonymi oponami i latającymi w powietrzu hufnalami. Jeszcze trochę "Polski B", a ta z "A" klasy może się poważnie rozczarować.
Ziemkiewicz: Żałoba wyostrzyła podziały.