orzeu napisał(a):

|
Proponuje DOKLADNIE przeczytac co napisalem. To tylko dwa zdania.
|
No dobra ale nie możesz uznawać że ta grupka na fb odzwierciedla "postawę awanturniczą".
Gdyby nie chodziło o czyjąś śmierć i tragedię narodową to ilościowo protesty by zupełnie inaczej wyglądały.
Ponadto nie wiem czy protesty można uznawać jako postawę awanturniczą skoro podejmuje się takie a nie inne decyzje odgórnie gdy nie wiadomo tak naprawdę kto ją podjął bo nikt się nie chce przyznać (i proszę nie wypisywać nazwiska jakiegoś nieznanego krakowskiego radnego jako pomysłodawcy). Ciekaw jestem czy gdyby chcieli pochować b. Prezydenta gdzieś w Warszawie to czy znalazła by się taka grupka która by to oprotestowała i sugerowała Wawel

Bo chyba nie, a to raczej inicjatywa oddolna powinna być podstawą do pochowania kogoś na Wawelu (jak w przypadku Piłsudskiego) a nie decyzja polityczna.
Kocur napisał(a):

Najlepsze sondaże są w Gazecie jak już kiedyś napisali że "Kraków jest przeciwny" - wyszło że Kraków = 1000 mieszkańców
|
Nie wiem o co chodzi z tym sondażem ale sondaż zazwyczaj przeprowadza się na grupie ok 1000 osób