Wyświetl pojedynczy post
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2010, 12:20
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Wez Coglin, troche sie zagalopowales z tymi biletami :/

Mowicie ze to duzo ludzi, a tymczasem grupka z facebooka to 30 tys. osob. Na fb jest wg szacunkow 3-5mln Polakow. Zatem 1% wyrazil swoj protest przez klikniecie. Ta grupa to najgorsze co mozna powiedziec dzis o Polsce i Polakach. Nie przez jej istnienie bo sa tam i ludzie, ktorzy z klasa uzasadniaja swoj sprzeciw. Ale jak czytam teksty 17-latkow w stylu "WYPIERDALAC Z WAWELU", albo "KARTOFEL SKLOCA NAS DALEJ" to jest mi wstyd za takich rodakow.
Orzeu, miałem się juz nie wypowiadać, ale bardzo nie lubię manipulowania liczbami i statystykami dla poparcia swoich racji. Na Interii jest sonda, w której wzięło udział ponad 40.000 osób - 70% jest przeciwko pochówkowi na Wawelu. Nawet jeśli weźmiemy poprawkę na to, że z portali korzysta więcej młodych ludzi o poglądach lewicowo-liberalnych to i tak wynika jasno, że ponad połowa Polaków nie popiera tej decyzji. Od wczoraj w mojej firmie, gdzie pracuje kilkadziesiąt osób toczy się bardzo emocjonalna dyskusja na ten temat i nie nikogo, kto popierałby tą decyzję. To, że tak mało ludzi jawnie protestuje wynika z szacunku wobec żałoby narodowej, ale bardzo nie podoba mi się, że ich milczenie spowodowane żałobą jest wykorzystywane jako cicha zgoda.
rrr