orzeu napisał(a):

|
MCDave ktos tam wczesniej posilkowal sie relacja tv, w ktorej widoczni byli "starsi". Dalem mu tylko ten link i pokazalem nieprawde, szkoda ze sobie to zinterpretowales na swoj sposob no ale skoro musiales.
|
Ja się posiłkowałem starszymi, których widziałem na miejscu. Stałem sobie z boku obserwując cały tłumek i widziałem kto tam był. Przeczytaj relację z Gazety Krakowskiej (dostępną bodaj na naszemiasto), tam napisali w miarę obiektywnie co się działo.
Cytat:
|
QBAS nikt nie doznal olsnienia, po prostu milczaca wiekszosc zaczela mowic
|
Milcząca większość? Orzeu no daj spokój... Nie zgadzam się z Tobą w fundamentalnych kwestiach, ale nie posądzam o ignorancję, a tutaj mnie zabijasz. Dziennikarze TVN nagle nie doznali olśnienia? Telewizja, która jechała po prezydencie od rana do wieczora nagle jest przywódcą ogólnonarodowego zrywu żałobnego i wychwalającego... Dziennikarze, którzy wcześniej śmiali się z pomysłów Marii Kaczyńskiej, teraz piszą i mówią że szanowali jej zdanie... Proszę...
Cytat:
nagle wielki szok dla tej grupki spod kurii ze sa ludzie inaczej myslacy. Normalnie nikt sie nie odzywal bo po co rozmawiac z kims kto ma "argumenty" o kartoflu, irasiadzie, borubarze itp? Szkoda strzepic jezyka.
kot mysle ze trafnie ujal w slowa, pochowek Kaczynskiego na Wawelu bedzie najwiekszym symbolem wszystkich katynskich ofiar.
|
Mieszacie politykę z żałobą. Dlaczego jest tak, że każdy kto jest za pochówkiem równocześnie popierał politykę prezydenta Kaczyńskiego, a wśród przeciwników są i jedni i drudzy?
Zapytam teraz nieco prowokacyjnie, ponieważ nikt nie skomentował mojej wcześniejszej propozycji, dotyczącej ewentualnego przeniesienia zwłok na Wawel: Co będzie, jeśli za kilka tygodni okaże się, że pilot podjął próbę lądowania na wyraźne żądanie prezydenta tak jak było w Gruzji?