Wisła Prokocim napisał(a):

|
Myślę że bardzo duża większość Polaków jest za pochówkiem pary Prezydenckiej na Wawelu. Z wieloma osobami dziś rozmawiałem na ten temat i wszystkie te osoby były za. Więc uważam że przeciwnicy powinni się z tym pogodzić i w niedziele oddać im hołd. A ci frajerzy z pod kurii niech się zastanowią co czuje teraz rodzina Kaczyńskich widząc takie akcje.
|
Wiesz, ja przyznam szczerze, że nie spotkałem dziś osoby będącej "za" poza obecnymi tutaj na forum. Nie możesz pisać, że przeciwnicy mają się z tym pogodzić "bo tak!". Rozmawiałem z ludźmi starszymi, dla których pochowanie Lecha Kaczyńskiego obok Józefa Piłsudskiego czy wieszczów narodowych jest po prostu wielkim nietaktem.
Co do rodziny państwa Kaczyńskich - współczuję im. Współczułem od początku, tak jak i rodzinom wszystkich ofiar i denerwuje mnie to co się teraz wyprawia i w co powoli zmienia się żałoba i jedność Polaków. Napiszę jednak jeszcze raz - nie można żałobą i czyimś dramatem zamykać ust osobom, które sprzeciwiają się bo mają po temu naprawdę poważne powody. Z patriotyzmem włącznie.
To tyle z mojej strony, zobaczymy co będzie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie strasznej szopki i wstydu z powodu braku wyobraźni i jednej i drugiej strony. Tymczasem w Warszawie ponoć też mają protestować przeciw pochówkowi na Wawelu...
(Wiedziałem, wiedziałem, wiedziałem że ktoś napisze o grupce komuchów, lewaków i bojowników pod kurią!

)