Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 23:53
Wisła Prokocim napisał(a):Wyświetl post
Myślę że bardzo duża większość Polaków jest za pochówkiem pary Prezydenckiej na Wawelu. Z wieloma osobami dziś rozmawiałem na ten temat i wszystkie te osoby były za. Więc uważam że przeciwnicy powinni się z tym pogodzić i w niedziele oddać im hołd. A ci frajerzy z pod kurii niech się zastanowią co czuje teraz rodzina Kaczyńskich widząc takie akcje.
Wiesz, ja przyznam szczerze, że nie spotkałem dziś osoby będącej "za" poza obecnymi tutaj na forum. Nie możesz pisać, że przeciwnicy mają się z tym pogodzić "bo tak!". Rozmawiałem z ludźmi starszymi, dla których pochowanie Lecha Kaczyńskiego obok Józefa Piłsudskiego czy wieszczów narodowych jest po prostu wielkim nietaktem.

Co do rodziny państwa Kaczyńskich - współczuję im. Współczułem od początku, tak jak i rodzinom wszystkich ofiar i denerwuje mnie to co się teraz wyprawia i w co powoli zmienia się żałoba i jedność Polaków. Napiszę jednak jeszcze raz - nie można żałobą i czyimś dramatem zamykać ust osobom, które sprzeciwiają się bo mają po temu naprawdę poważne powody. Z patriotyzmem włącznie.

To tyle z mojej strony, zobaczymy co będzie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie strasznej szopki i wstydu z powodu braku wyobraźni i jednej i drugiej strony. Tymczasem w Warszawie ponoć też mają protestować przeciw pochówkowi na Wawelu...

(Wiedziałem, wiedziałem, wiedziałem że ktoś napisze o grupce komuchów, lewaków i bojowników pod kurią!)
Ostatnio edytowane przez MCDave : 13.04.2010 o godz. 23:56.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.