Wyświetl pojedynczy post
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2010, 22:17
kot napisał(a):Wyświetl post
Czy wiesz, że w 2004 roku dwie trybuny E i D kosztowały Wisłę ok 75 mil zł a obecne dwie kolejne ok. 450 mil zł ? Ceny twoich przykładów pochodzą własnie z 2004 roku a po drugie to jest także różnica pomiędzy wymogami klasy stadionowej, co dotyczy pozostałych przykładów z Weszło.

Ps. dla potwierdzenia swoich wcześniejszych słów podam Ci przykład modernizacji stadionu z niemieckiej Bremy za 60 mil € - http://stadiony.net/w_budowie/weser_stadion - ( poczytaj czy to była budowa od podstaw czy modernizacja i czego ? )

picasso - masz racje, że w Angli zaś, większość stadionów kosztuje dwa razy drożej niż w Polsce, tylko że tam także budują od podstaw a nie modernizują i tylko wtedy możemy się z nami porównywać.
Stary daję Ci konkretny przykład konkretnego stadionu budowanego od podstaw, po wcześniejszym wyburzeniu wielkiego obiektu, a Ty mnie odsylasz do Bremy
Po drugie, w jaki sposób wg. Ciebie zmieniły się wymogi dla klasy elite? Myślisz, że zamiast kibli mają tam pod trybunami toi toie? Elite dotyczy głównie określonej loczby miejsc zadaszonych, miejsc dla VIPów, połączeń IT itp, co się zmienło pod tym względem od MŚ 2006? Nawet biorąc pod uwage wzrost cen materiałów czy wynagrodzeń, te różnice w cenach ciągle sa bardzo duże.

edit: @rav

wreszcie jakaś rzeczowa wypowiedź odbiegająca od tych z gatunku "jak z weszlo to na bank bzdura". Skoro tam byłeś to masz lepsze rozeznanie. Ja moge się opierać tylko na zdjęciach i opisach. Przyjmuje Twoje argumenty tyle, że mimo tych wszystkich "ubytków" względem naszego stadionu to jest to jednak obiekt o prawie połowę większy i prawie połowę tańszy. Na zdrowy chłopski rozum coś tu jest nie tak. Ja oczywiście nie siedzę głęboko w temacie dlatego liczę na odpowiedzi, mamy tu kilku speców od budowlanki.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 01.04.2010 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując