1. Ile teraz mniej wiecej teraz kosztuje prawko na motor? I czy wszedl juz ten przepis mowiacy 'prawko na motor od 24 roku zycia', jesli nie to kieyd ma wejsc. Bo chcialbym zostac 'dawca' ;] a mam za soba 20 roków wiec nie wiem czy moge jesli juz ten przepis wszedl lub czy powinienem sie spieszyc jesli wchodzi za kilka miesiecy.
2.Jak wyglada sprawa z pozyczkami/kredytami w bankach. Mialem umowe w pracy na 3 miechy, okres probny i teraz dostalem na rok umowe. A przydalby sie jakis lepszy samochod

Cos obilo mi sie o uszy ze majac umowe na rok moge wziasc do 10tys wlasnie na rok. Czy jest mozliwosc abym dostal wiecej i na dluzej? Jesli tak to gdzie? W ogole gdzie najlepiej brac? Najmniejszy procent. Obecnie mam konto bankowe w BZWBK jesli to cos zmienia. I czy zmienia cos sytuacje [wieksza pozyczka i na dluzje] jesli ktos mi to podzyruje np. ojciec majacy umowe na stale.
3. Jak to jest z kurierami, przykladowo sprzedaje cos na allegro i daje tam opcje ze dostawa kurierem, i gdy ktos wybierze ta opcje to: wypelniam formularz kurier przyjezdza do mnie po ta przesylke i tyle? Za wszystko placi kupujacy? Wedlug cen podanych na stronie kuriera tak ?