Wyświetl pojedynczy post
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 23:27
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Problem Kasperczaka polegał na tym ,że nie potrafił uchronić drużyny przed rutyną. Zawodnicy ,którzy pomiatali w lidze każdym poza Legią Warszawa w pucharach w rywalizacji ze słabszymi zawodzili (Valerenga, Dynamo , Anderlecht Bruksela ,który był teoretycznie do klepnięcia). Kasperczak po rundzie jesiennej 2004 chciał zostać i coś zmieniać ale nie chciał się też zgodzić na osłabianie drużyny. Szymkowiak wtedy stwierdził ,że jakby Kasperczak został on by też został bo takim autorytetem był ten szkoleniowiec dla niego. Pamiętajmy ,że wtedy była też liga na lepszym poziomie. Weźmy chociażby tę znienawidzoną Legię. Legia 2002 roku i ta dzisiaj to niebo a ziemia. Z Wisłą jest podobnie. Do tego dochodził zawsze groźny Groclin.

Ostatnia rozmowa meczowa Kasperczaka - Puchar ze Szczakową... grudzień 2004
http://www.youtube.com/watch?v=t-Uop9Y1JZs

Zgadzam m się z twoją opinią niemal w całości . Jednak pamiętaj że w 2003 roku z Anderlechtem drużyna była pozbawiona żądeł . Odszedł Kuźba, Kosowski , Uche nie grał...
Liga faktycznie była mocniejsza . Wisłą była bardzo mocna , Legia mocna, Groclin mocny. Pozostałe drużyny były średnie. Natomiast teraz poziom tych najlepszych drużyn wszedł zdecydowanie w dół . Przez to na poziomie pucharowym Polskie kluby wypadają coraz gorzej. Warto jednak zauważyć że potencjał takiego Lecha jeśli idzie o ofensywe jest ogromny. W zeszłym sezonie mieli : Stilica,Peszke,Lewandowskiego,Rengifo,Murawskiego. Moim zdaniem niezłą 2 linie i atak by zdominować naszą ligę. Każdy widział co się stało na Wiosnę jak głupio tracili punkty. KTO BYŁ ICH TRENEREM FRANCISZEK SMUDA !!!!! . Także jak dobrze widać nawet mając Dream Team . Także proszę mi tu nie przypominać Franza Smudy. Potencjałem było przy takiej mizernej w pewnym momencie grze Wisły nie zdobyć taką paką mistrza Smuda pewnie formę przygotował tylko na Udinese ... Dla porównania Wisła po meczach z Lazio zdobyła MISTRZOSTWO + PUCHAR POLSKI. Dlatego proszę mi tu nie wracać już do tego wielkiego stratega Smudy jako wybawcę bo jest to trener co najwyżej na krótką chwilę . O jego prowadzeniu kadry wypowiadać się nie będę ... bo na weryfikacje przyjdzie czas w 2012 roku.
Borinho