Buziek_LG napisał(a):

Nie bo ja w przeciwieństwie do Ciebie wiem jak się testy w zagranicznych klubach odbywają. Możesz mi wierzyć(chociaż jak Cię czytam to i tak nie uwierzysz) że nikt(prawie nikt) 25-latka nie testuje. A jeśli już to testy poprzedza minimum półroczną obserwacją. Ja w przeciwieństwie do Ciebie(wnoszę po durnowatych tekstach) znam kilku chłopaków testowanych przez kluby niemieckie i holenderskie(jedni zakończyli pomyślnie inni nie) i wiem jak to wygląda z pierwszej ręki. W Polsce zaś pokutuje system "masz piłkę i pokaż co potrafisz", a czytając wasze wypowiedzi o jego świetnej technice po sparingu utwierdzam się w przekonaniu że wykluczyć ten system będzie niezwykle ciężko
ps. Grałw meczu LM z Romą w dwóch meczach pucharu ligi i jednym meczu premiership. Łącznie w oficjalnych meczach przez półtorej sezonu rozegrał 186min
|
Przykład z własnego podwórka- ile lat miał Baszczu, kiedy zaproszono go na testy do WHU? Prawie 30.
Weź piłkę i pokaż co potrafisz... Tak, też czytałem ten artykuł na weszlo.com. Ale skoro nie ma skautingu, to pokaż mi lekarstwo na ten chory system. Skoro nie da się gościa obserwować w meczach (czasem dlatego, że nie gra/ jest bez klubu bądź długo kontuzjowany), nie można na podstawie jego postawy w sparingach stwierdzić, co potrafi (Twoje słowa) i nie można na podstawie materiałów wideo tym bardziej potwierdzić jego przydatność do drużyny. To powiedz mi, jak ci ****a biedni ludzie mają ocenić w jakikolwiek sposób piłkarza?
No i zazdroszczę międzynarodowych znajomości, bo nie przypominam sobie zbyt wielu nazwisk chłopaków wyjeżdżających na testy na zachód i "kończących pomyślnie...". Z ciekawości- podaj mi tak z pięć nazwisk Twoich kolegów.
Cytat:
|
Łącznie w oficjalnych meczach przez półtorej sezonu rozegrał 186min
|
Oficjalnych meczach pierwszej drużyny zapomniałeś dodać.