pan Dudi napisał(a):

|
Buziek, myślałeś o otwartym liście do trenerów z całego świata, że testowanie piłkarzy i ocenianie ich na podstawie sparingów nie ma sensu? bo chyba nie zdają sobie sprawy w jakiej nieświadomości żyli przez ostatnie dziesiątki lat.
|
Nie bo ja w przeciwieństwie do Ciebie wiem jak się testy w zagranicznych klubach odbywają. Możesz mi wierzyć(chociaż jak Cię czytam to i tak nie uwierzysz) że nikt(prawie nikt) 25-latka nie testuje. A jeśli już to testy poprzedza minimum półroczną obserwacją. Ja w przeciwieństwie do Ciebie(wnoszę po durnowatych tekstach) znam kilku chłopaków testowanych przez kluby niemieckie i holenderskie(jedni zakończyli pomyślnie inni nie) i wiem jak to wygląda z pierwszej ręki. W Polsce zaś pokutuje system "masz piłkę i pokaż co potrafisz", a czytając wasze wypowiedzi o jego świetnej technice po sparingu utwierdzam się w przekonaniu że wykluczyć ten system będzie niezwykle ciężko
ps. Grałw meczu LM z Romą w dwóch meczach pucharu ligi i jednym meczu premiership. Łącznie w oficjalnych meczach przez półtorej sezonu rozegrał 186min