Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 13:11
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Crazykaro
uważaj szczeniaku do kogo się zwracasz w ten sposób
kolejna sprawa, to tak ciężko Ci jest uświadomić sobie fakt, iż włącznie ze statutem z 1946 r. kolejność barw nie została ustalona i najprawdopodobniej ustalenie kolejności tzw. "oficjalnej" (Cz-B-N) nastąpiło w okresie pobytu w pionie gwardyjskim
Ktoś użył wcześniej argumentu, o "logicznym" ustaleniu kolejności pod względem "ważności" tych barw, czy też ich procentowej ilości w herbie... otóż nic bardziej mylnego, idąc tym tokiem myślenia nasze barwy narodowe winny być nie biało-czerwone, a czerwono-białe, jako że tłem godła jest kolor czerwony i w jego otoczeniu występuje Orzeł Biały. Jak już wspomniał Rospun nie jest to zgodne z zasadami heraldyki.

Crazykaro na co dowodem ma być ten wstawiony przez Ciebie herb, czy na to, iż przez dość długi czas w okresie międzywojennym kolor niebieski nie był obecny w naszym herbie, to tak. Masz rację.
Jeśli jednak obydwaj zgadzamy się co do faktu, iż od 1936 r. powrócił ten kolor do herbu to kolejność barw (której w okresie międzywojnia i bezpośrednio po wojnie nie ustalano) winna być N-B-Cz, czyli taka jaką Kibice obrali wbrew barwom oficjalnie prezentowanym przez działaczy gwardyjskich.

Jeszcze apel dla osób którym temat się nie podoba, nikt Wam tutaj wchodzić nie każe.
Skąd ja ma wiedzieć do kogo się zwracam skoro to jest forum i nie ma żadnych informacji na temat użytkowników Jesli ktoś powtarze mi 3 razy to samo to mowię to co powiedziałem

Nie możesz się odwoływać do heraldyki ponieważ w takim razie gwiazda nie powinna być biała tylko srebrna. Nie ma czegoś takiego jak biały kolor w herbie. Biały tylko jest przedstawieniem srebrnego tak jak żółty jest odzwierciedleniem złotego.

Zawodnicy Wisły zawsze grali w czerwonych strojach wiec nie można uznawać niebieskiego za najważniejszy, a to że kibice obrali taką kolejność jak obrali to nie można tego traktować jako oficjalny

A ty Rosomak mógłbyś w końcu podać jakiś dowód na podparcie swojej teorii bo na razie nie jesteś lepszy od tych którzy obstają przy C B N. Tak piszesz o jakiś dowodach, żeby ci podać a sam żadnych nie podałeś. Poinformuj więc nas jak to jest skoro nie wiemy
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.02.2010 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując