Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2010, 20:34
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
I znowu musze wystąpić jako ten o odmienny światopoglądzie...
Wszyscy przyklaskujecie decyzji rządu czeskiego, ale zwróćcie uwagę do czego to prowadzi? Kolega nawiązał do tematu alkoholu, który pity był już wówczas, gdy nikt nie zdawał sobie sprawy, że szkodzi zdrowiu i prowadzi do patologicznych zachowań..utarło się więc picie w świadomości, kulturze i jest jak jest..Trudno już to zmienić i nawet don kichot nie pomoze. Mamy teraz XXI wiek, świadomość nieco większą, oczy szerzej otwarte, prawo w swoich rękach i wybór. Co wybierzemy, do czego chcemy dążyć?
Zgadzam się z Tobą że alk i narkotyki(choć dla mnie alk jest narkotykiem w 100%) generalnie niszczą ludzi i prowadzą do totalnej patologii - oczywiście nie u wszystkichi ale to nie jest też jakiś mało znaczny promil.

Tyle że prawo musi przynajmniej sprawiać wrażenie w miarę sprawiedliwego.
Nie może tak być że pijąc wóde wspieram budżet państwa i wszystko jest ok a jarając trawę robi się ze mnie bandziora i mam szanse trafić do pierdla.Szczególnie że społecznie alkohol jest nieporównywanie groźniejszy niż trawa

Więc albo wariant a czyli wszystko delegalizujemy, albo wariant b i traktujemy najbardziej popularne używki tak samo, czyli robimy je legalne.

Ja jestem za tym drugim wyjściem+ olbrzymia akcja zachęcająca ludzi(szczególnie młodych) do wybrania innej drogi niż chlanie bądź ćpanie + bardzo surowe kary za nie przestrzeganie zakazu sprzedaży używek ludziom niepełnoletnim.

Szczególnie że wiemy że restrykcje nic nie dają.To na prawdę nie jest ściema że w 1 kraju w którym na każdym roku możesz legalnie kupić trawę, jej spożycie jest jedno z niższych w Europie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując