pysio napisał(a):

Wiele się mówi o transferze: DAWIDA NOWAKA lub CARLOSA COSTLY do Wisły. Dlatego, też postanowiłem przeprowadzić małą analizę porównawczą tych dwóch graczy...
Cecha ----- Nowak ----- Costly
Informacje ogólne:
Wiek ----- 25 lat ----- 27 lat
Wzrost ----- 178 cm ------ 190 cm
Waga ----- 68 kg ----- 84 kg
Atrybuty techniczne:
Drybling ----- 15 ----- 12
Gra głową ----- 9 ----- 14
Technika ----- 14 ----- 15
Wykończenie akcji ----- 13 ----- 11
Atrybuty psychiczne:
Błyskotliwość ----- 14 ----- 14
Gra bez piłki ----- 14 ----- 12
Opanowanie ----- 14 ----- 10
Pracowitość ----- 11 ----- 8
Przewidywanie ----- 10 ----- 12
Atrybuty fizyczne:
Szybkość ----- 15 ----- 14
Siła ----- 8 ----- 15
Skoczność ----- 10 ----- 14
PODSUMOWANIE:
Dawid Nowak jest piłkarzem stosunkowo młodym o którym można by rzecz, że ciągle się rozwija. Niestety jego nikły wzrost i dosyć kiepska waga stawiają go na pozycji przegranej z silnymi i wysokimi obrońcami innych klubów. Technicznie jest to piłkarz nienaganny obdarzony dobrym bardzo dryblingiem i nienaganną techniką, a co najważniejsze jest to napastnik skuteczny, choć zawsze mogłoby być lepiej, np w grze głową, gdzie bozia nie obdarzyła go warunkami fizycznymi i przez jej kaprys gra głową nie należy do jego mocnych stron. Psychicznie również prezentuje się całkiem dobrze, bez piłki wie gdzie się ustawiać na boisku, opanowany i błyskotliwy.. niestety jego minusem jest średnie zaangażowanie się w grę w trakcie meczu.. jest przykładem typowego piłkarza polskiego.. jak nie każą to nie biegam.. ale jak już ma gdzieś pobiedź to jest niezwykle szybki!!!

Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 4
Carlos Costly jest dojrzałym murzynem cechującym się typową afrykańską budową ciała. Wysoki i ciężki, jak koszykarz z ligi NBA. Te warunki jednak w przełożeniu na piłkę nożną też okazuję się w jego przypadku całkiem przydatne. W porównaniu do Polaka, Carlos wie jak grać głową i z głową, jest błyskotliwy, dobry technicznie, jednak do jego wad na pewno można zaliczyć jego nerwowość i brak opanowania na boisku.. ale to nic.. najgorsze jest jego lenistwo!!! stąd Bełchatów chce się pozbyć tego lenie z zespołu.. Panie Costly sama siła i skoczność na naszą Wisełkę to chyba za mało...

Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 3
na koniec porównania zasięgnąłem opinii o obydwóch piłkarzach u Adama Feduroka pełniącego funkcję asystenta trenera w GKS'ie. Uważa on, że Costly jak i Nowak byliby gwiazdami w większości zespołach naszej ligi w tym i Wisły. Przedstawił on także nieco odmienną opinię na temat ambicji pana Carlosa, uważając go za ambitnego człowieka nie posiadającego słabych stron. Jednakże podzielił moją uwagę na temat Nowaka, że porusza się on po boisku jak mucha w smole, że snuje się apatycznie po boisku, a jego problemy z wytrzymałością jeszcze to uwydatniają...
|
Powiedz mi skad wziąłeś te dane ? mam nadzieje ze nie z FM?