sandbender napisał(a):

Kot
My się chyba nie rozumiemy, albo przynajmniej nie do końca.
W omawianej sprawie przywoływanie Cracovii, Majchrowskiego i Filipiaka jest nie na miejscu bo po prostu nie ma związku. A 3/4 Twojego postu to płacz że Cracovia dostaje bo Filipiak kręci interesy z Majchrowskim.
Nic a nic mnie to nie obchodzi.
Nikt też nie neguje wkładu Cupiała jak raczyłeś zasugerować.
Problem polega na tym, że spokojnie mogliśmy wybudować takie boiska (na R22) juz dawno temu. 2 mln PLN to jest kwota, którą klub spokojnie mógł wyłożyć bez oglądania sie na kogokolwiek w ciągu ostatnich, dajmy na to 5 lat. 400 tys. PLN rocznie to wychodzi. Mieliśmy i czas i pieniądze więc mogliśmy wybudować. A teraz nie mamy pieniędzy i jesteśmy w dupie. Ale nie, lepiej napisać "jak jesteście hojniejsi to witamy w klubie". Dajcie nam bo inaczaj nie zrobimy, tak? Nikt nie oczekuje od Cupiała złotówki. Wisła ma swój budżet w którym taka akurat inwestycja może i powinna sie znaleźć. I to dawno.
Właśnie o to chodzi. Dokładnie o to. Sami marnujemy to co mamy.
Pozdrawiam
|
Myślę, że naprawdę się nie rozumiemy. Pomijam tutaj zmienność planów miejskich co do obiektu przy R22 w zależności od Euro czy specyfikę tych terenów oraz konsekwencji tej budowy, także w sprawie ostatecznej lokalizacji tych boisk przystadionowych, które przecież tak czy siak muszą powstać. Wspominałem już o odrzuconej przez kibiców, propozycji bazy poza R22 i pewnie niebawem do niej wrócimy, choć może już w innej formie.
Nic nie trwa wiecznie i postaraj się więc naprawdę zapomnieć całkowicie o "niesprawnym" wujku Cupiale i wtedy sobie wyobraź możliwości klubu bez jego budżetu na który to nadal się powołujesz w swoich roszczeniach do klubu. Masz wtedy jakąś propozycje i rozwiązanie, poza nieaktualną wówczas sprawą boisk nawet na wieloletnie raty ? Może wtedy bardziej zrozumiesz stowarzyszenie wyższej użyteczności jakim jest TS Miętty i jego starania, potrzeby oraz możliwosci, zwłaszcza w powyższym kontekście władców i dupowłazów, którzy jedną decyzją o czynszu, mogą także podziękować Cupiałowi za jego wkład i sukcesy dla Krakowa, a wtedy zaczną Cię oni obchodzić bardziej, niż po decyzji o braku hali i lijwidacji sekcji TS, gdy zamiast 1 % to dla przykładu 2 lub 3 % przywalą "złemu" Cupiałowi i jego mistrzowskiej Wiśle?
Nie twierdzę, że tak będzie z Wisłą Cupiała, ale trochę pokory i rozwagi, naprawdę by się nam wszystkim przydało, aby zrozumieć, że trzeba z naszej strony uczynić wszystko, aby Wisła skorzystała maksymalnie z Cupiałowego dobrodziejstwa oraz nie pozwolić aby miasto z Cracovią, Wiśle TS i Cupiałowi kazali zejść na Psy. Trzymajmy się razem i nie dajmy się tak źle nam życzącym a będzie dobrze, bo już nie raz brak współpracy Wiślackiej, drogo nas kosztował. A tu zamiast konstruktywnych wniosków, trwa licytacja na całego, kto gorszy w Wiśle i w której, no i te pokrzywdzone Pasy, niewspółmiernie do zasług dla miasta itp.itd..
EDIT
sandbender - ta decyzja Cupiała o środkach na bazę czy boiska, wiąże się z możliwosciammi Wisły wynikającymi z jej aktualnego budżetu, w którym obecnie są minusy i nie jest to takie hop-siup, a o historii ja nie rozmawiam, bo to nic obecnie nie pomoże..