Wojtas napisał(a):

Mnie to zastanawia jak to sie dzieje potrafimy zdobywac medale w siatkowce,skokach narciarskich,pilce recznej,lekkoatletyce , na zuzlu ,w plywaniu,szermierce czy nawet mamy sukcesy w brydza a ostatnio przeciez koszykowka w Polsce sie odradza.
W rozgrywkach klubowych w siatce mamy Resovie,Skre ,w koszu mamy Prokom ,a w zenskim koszu mamy nasze Wislaczki,do tego jest przeciez silna liga zuzla.,sa sukcesy w boksie ,jest Kubica w F1..
i teraz jak przy tych dscyplinach wyglada nasza "narodowa" dyscyplina,ponoc najpolularniejsza choc dzis nalezalo by sie zastanowic za co
co to za nieudacznicy zarządzaja polska pilką zeby stoczyla sie na samo dno,bedac w rankingach za Angolą i Burkina Faso gdzie oni jeśc co nie maja a gdzie im tam w glowie gra w piłke.
to wstyd i kompromitacja wszytskich ludzi ktorzy maja cos do powiedzenia w polskim futbolu jak mozna w przeciagu paru lat tak upasc nisko.
A my dalej szczycimy sie ze dalej meczem na Wembley,Monachium i ekipa Górskiego.Widzmimy usmiechnietego towarzysza Lato i coraz grubszego Krecine.Upajamy sie jakie to nie wybudujemy hotele,autostrady(to wszytko juz dawno powinno byc) ,jak to ludzie szybko znajdą prace.Karmimy sie kłamastwem ktore sie nazywa "cud na Euro 2012",czyli ze Polska pilka sama sie uzdrowi,
CZ TO JEST NORMALNE  
|
Wojtas, to jest wlasnie przez Polska mentalnosc, "osiadanie na laurach" i gwiazdorstwo. Dwa razy ktos kopnie prosto pilke u nas i robi sie z niego gwiazde. Ba on sam do tego wniosku dochodzi. Niestety, ale my Polacy nie potrafimy wykrzesac z siebie tej mentalnosci zwyciestwa, a gdy jest zle to zawsze obwiniamy kogos innego. Jak tchorze. Uwazamy siebie za niewiadomo kogo a gdzie jestesmy pokazuje nam rzeczywistosc czyli w dupie. Tak czarnej jakiej nawet murzyni nie widzieli. Oczekujemy natychmiastowych wynikow, a kiedy nie przychodza dajemy sobie spokoj lub szukamy winnych i znow zaczynamy od nowa z czyms nowym(czy my tego nie obserwowalismy do tej pory, i czy wlasnie o tym nie mowil Petrescu[wiem ze zaraz znow sie zacznie ale musze uzyc tego przykladu]).
Ale by nie narzekac, ja widze juz pewna poprawe w naszym klubie na lepsze jesli chodzi o ruchy kadrowe i transferowe, tak jak i cala infrastrukture.