Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2010, 01:49
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Czytałem wcześniejsze opinie dotyczące filmu Avatar. Większość, o ile nie wszystkie, były bardzo pozytywne. Po dzisiejszym seansie w Plazie (IMAX) pozostaje mi jedynie potwierdzić, to co napisaliście. Niesamowite efekty, które są ukoronowaniem tego pięknego fantastycznego świata.

Jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia, niech nie czeka. Efekty genialne, a i muzyka też niczego sobie
Byłem, widziałem i jakoś tak... nie upadłem na kolana. Fabuła dosyć banalna (ekologiczna powiedział bym) a jeśli chodzi o efekty (po raz pierwszy w życiu miałem okazję oglądać film w wersji trójwymiarowej) to "intuicyjnie" spodziewałem się czegoś więcej (ani razu nie zdarzyło mi się uchylać przed lecącymi strzałami ). Film napewno warto zobaczyć ale nie da się ukryć że to taka trochę lepiej zrobiona bajka dla dorosłych. No i trochę długi. Natomiast trzeba przyznać że pieknie zostały zrobione zdjęcia (animacje?) krajobrazowe. Czasami aż zatykało dech w piersiach gdy latali wśród skał na tych swoich smokach. Było to na tyle sugestywne że w trakcie filmu żołądek bolał mnie tak jak bym właśnie był w samolocie podchodzącym do lądowania.
Dla równowagi dodam że mojej żonie bardzo się podobało.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.01.2010 o godz. 01:59.
Odpowiedz cytując