|
A ja sobie pozwole na małą ocene zawodników pierwszej drużyny Wisły.
Mariusz Pawełek - nie przez przypadek umieszczony przez najlepszego specjaliste od szkolenia bramkarzy na 5 miejscu wśród polskich bramkarzy.
Ilie Cebanu - według mnie jest to dobry bramkarz, a przede wszystkim mądry i ambitny chłopak.
Obu tym piłkarzom kontrakty wygasają 30 czerwca bieżącego roku, moim zdaniem umowu Ilie i Mariusza powinny zostać przedłużone.
Peter Singlar - niestety słowacki prawy obrońca nie nagrał się za dużo w tej rundzie, ale niezwykle cenię jego waleczność i ambicje.
Pablo Alvarez - co by nie mówić zawodnik gorszy od Baszcza, jeśli prawdą jest kwota odstępnego za niego (400 tysięcy euro) to nie wykupywałbym tego zawodnika.
Arkadiusz Głowacki - jeden z najlepszych polskich środkowych obrońców, niesamowicie odważny na boisku włoży głowe tam gdzie inny nie odważy się włożyć nogi.
Marcelo - najlepszy środkowy obrońca Ekstraklasy, przerasta umiejętnościami naszą ligę o klasę, może nawet o dwie.
Mariusz Jop - jeden z najwolniejszych zawodników Ekstraklasy, niemiłosiernie ogrywany nawet przez amatorów.
Piotr Brożek - jeden z najlepszych polskich lewych obrońców, Wisła powinna już myśleć o przedłużeniu z nim umowy.
Andraż Kirm - zawodnik o niesamowitym potencjale, powinien jednak na stałe występować na prawej stronie pomocy.
Radosław Sobolewski - serce drużyny.
Junior Diaz - dobry technicznie. Sporym mankamentem Juniora jest spora ilość strat.Piłkarez uniwersalny.
Tomas Jirsak - zawodnik solidny ale nic ponadto.
Łukasz Garguła - wierze,że jego gra będzię jeszcze Wiśle przynosić ogromne korzyści.
Łukasz Burliga - zawodnik o sporym potencjale, jak dla mnie prawoskrzydłowy
Wojciech Łobodziński - Wojtek jest zawodnikiem dobrym, ale nic ponad to, zarabia stanowczo za duż0 w stosunku do prezentowanych umiejętności.
Piotr Ćwielong - podobnie jak Jirsak.
Rafał Boguski - świetny zawodnik. Moim zdaniem urodzony cofnięty napastnik.
Paweł Brożek - jak wyżej. Tylko żeby nie machał rękami...
Patryk Małecki - jak Rafał Boguski.Tylko żeby "sodówka" mu przeszła...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a): 
|
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.
|
|