Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2009, 12:27
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Niestety sprawy na tym forum ostatnio wygladaja tak:
Skorża - pamięta się porażkę z Levadią i to uznaje się jako wyznacznik klasy trenera.
Petrescu - uznaje się chore teorię, że gdybyśmy go zostawili, dziś bylibyśmy w LM, po co nam mistrzostwa Polski, w Petrescowym stylu było widać taktykę, której dziś nie dostrzegamy... itd.
A prawda jest taka, że obaj są bardzo dobrymi trenerami. Tylko nie każdy trener, w każdym środowisku potrafi osiągnąć sukces.

Wkurza mnie tylko jedna rzecz związana z Danem, że wszyscy jego zwolennicy uważają, że nie dostał wystarczająco czasu na zbudowanie zespołu i gdyby mu dano dłużej popracować, zbudowałby z nas drugą Unireę. Ja też mogę pogdybać i mogę powiedzieć, że gdyby Skorża dostał te wzmocnienia o które prosi od początku swojego pobytu w Wiśle to mielibyśmy drużynę w LM. I na co takie gdybanie? Przecież czasu nie cofniemy i nie przywrócimy Dana, tak samo transferów szybko nie zobaczymy, chyba, że jakiegoś Betona.
Co do Petrescu to jeszcze dodam do tego co wyżej, że teraz okaże się czy nauczył się funkcjonować jako trener w kraju i kulturze innej niż swoja. U nas w tym upatruję źródła Jego najwiekszych problemów (jak szef/trener w zespole ludzkim nie złapie tej samej fali z ludźmi którym przewodzi to niewiele z tego jest-sprawa jasna), zobaczymy jak będzie w Rosji.
Zmieniając temat bo okazja po temu - to Wszystkim Ludziom związanym w jakikolwiek sposób z Wisłą - Panu Cupiałowi, Zawodnikom, Trenerom, Działaczom, Kibicom i Wszystkim Pozostałym, życzę samych sukcesów na każdym polu w 2010!