Wyświetl pojedynczy post
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2009, 00:18
Pomysł z radnymi z SKWK może i dobry tylko ilu realnie możemy wprowadzić do Rady? Jednego? Może dwóch? Aktywizm poza-meczowy u nas kompletnie leży. Nie potrafimy zmobilizować 100 osób w wolnym czasie ( tak wiem część pojechała na sylwestra ) na jedną z ważniejszych chwil dla dalszego funkcjonowania naszego klubu, a mamy przekonać kilka tysięcy ludzi do pójścia na wybory i skreślenia odpowiedniego kandydata?
Zresztą przykład Pana Darka ( do, którego nadal mam dystans... ) pokazuje, że jeden czy nawet dwóch radnych nie przekona całej rady do danej koncepcji.

Prawda jest taka, że dopóki nie stworzymy zgranego zespołu, który poprzez plakaty, ulotki, manifestacje nie pokaże, że należy się z nami jako kibicami liczyć to nic nie osiągniemy. Zawsze będziemy przegrywali z potrzebą budowy nowej linii tramwaju czy remontu dróg, które nie ukrywajmy obchodzą większą część elektoratu.

QBAS napisał(a):Wyświetl post
To mnie właśnie w naszej Polsce rozwala. Jak mamy coś ruszyć, gdy ludzie nie idą na wybory i jeszcze są z tego dumni, nie mówiąc że do narzekania pierwsi..
Oczywiście, że trzeba być dumnym z tego, że się nie legitymizuje swoim głosem tego całego układu. Co za róznica PiS, PO, SLD czy PSL? To samo bagno, ci sami skorumpowani ludzie. Nawet młody narybek partyjny, który może ma piękne ideały i chęć zmian Polski czy Krakowa szybko sie zniechęca i zaczyna taplać w tym błocie.

Jak myślicie, że wybierając tego a nie innego radnego coś zmienicie to gratuluje.
Odpowiedz cytując