Wyświetl pojedynczy post
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2009, 19:01
Zwierze - możliwości były, ale wyborcy nie skorzystali z nich zawczasu, kilkanaście lat temu trzeba było pójść inną drogą, teraz lata upłyną, zanim się wypleni układy w polityce i sporcie.

Ludzie są zbyt łatwowierni. Przypominam, że to ludzie wybierali tych hipokrytów. Ja na szczęście nie, więc mam czyste sumienie.

Szkoda, że u nas w kraju tak się losy potoczyły. Szkoda tego okrągłego stołu. Mogło to wyglądać inaczej. Mogliśmy przeboleć kilka lat komuny, która prowadziła nasz kraj do bankructwa i świetnie na tym wyjść. Dokonałby się społeczny lincz na tych darmozjadach i bandytach i o Kwaśniewskich, Oleksych, Millerach itp. nikt by nie słyszał, a na lewicowca 99,99999% by patrzyło jak na wariata.
Skutkiem, ci z Solidarności nie układaliby się z komuchami. Nie powstałoby zatem towarzystwo kaczorów toczące pianę, byleby ich tylko zwalczyć nie patrząc na kraj.

Jest kilka zdroworozsądkowych partii w naszym kraju, ale akurat mamy taki naród, że uwierzył w przekupne media, które wygadywały potężne bzdury na lidera tej partii. Uznano za wariata kogoś, kto na to nie zasługiwał, jedyną osobę, która od czasów Mościckiego miała w naszym kraju pomysł na rządzenie.

Moje zdanie jest takie, że dobry komunista, to martwy komunista, a każdy przyjaciel mego wroga jest mym wrogiem. Nie jest natomiast mym przyjacielem wróg mego wroga, jeśli skupia się tylko na niszczeniu i budowaniu. Wszystkie trzy grupy powinny spocząć za kratkami, za to, że marnują kolejne lata w naszym kraju. To w wersji łagodnej, bo w tej naprawdę sprawiedliwej zasługują na najwyższy wyrok, o jaki wnioskuje JKM.

Już nie wspomnę, że m. in. z mej pensji dostają swoje wynagrodzenie, z wielką obłudą tłumacząc, że to na "wyrównanie szans w społeczeństwie", jak oni to nazywają "sprawiedliwością społeczną" (która ma się tak do sprawiedliwości, jak krzesło do krzesła elektrycznego.) i jakoś nikt nie ma siły się przyczepić, że taniej chłopu dać wędkę i nauczyć się nią posługiwać, niż dawać mu co chwilę rybkę.

Ja tam nikomu nie zamierzam dziękować, uważam, że to po prostu śmieszne. Ja nie zamierzam się kierować emocjami, czy ktoś krzywdził mój klub czy go błogosławił, mało mnie to obchodzi. Nie mieszam polityki do sportu, w odróżnieniu od różnych organów zajmujących się sportem w naszym kraju.

Jakie są możliwości Zwierze? Pomyśleć logicznie. Co z tego jak kto głosował. Należy głosować na tych, co mają pomysł na rządzenie i realne szansę ich realizacji. W taki sposób ograniczy się układy. Wtedy być może będą osoby mające sport w d... ale przed takim głosowaniem zatroszczą się o opinię fachowca i pomyślą jaki to może być zysk, jakie korzyści.

Nasi radni nie pomyśleli i jestem święcie przekonany, że w ich myślach sport, promocja miasta i ekonomia akurat zajmowały najmniej miejsca.
Odpowiedz cytując