Piotrek87 napisał(a):

Człowieku ale co Ci do tego, że jadę sam Sam kupiłem sobie auto ZA WŁASNE UCZCIWIE ZAROBIONE PIENIĄDZĘ,WIĘC CO CI DO TEGO? w cenie paliwa płace podatki na drogi i między innymi na Twóje mpk a ?Ty na co płacisz? myślisz, że Twój bilet miesięczny pokrywa koszty Twojego transportu? ha ha ha My kierowcy i ludzie którzy zarabiają dobra kasę zrzucają się na to żebyś jeździł busem do pracy a nie dymał rowerem jak w chinach.
|
chłopie, na komunikację zbiorową przeznacza się 300 mln rocznie, a ponad 2/3 tej kwoty pokrywają bilety!
a ile pochłoniają nowe drogi i ich utrzymanie? pomyśl, chłopie, i się zastanów.
Sam mam auto i często z niego korzystam. Ale nigdy bym nie wpadł na pomysł, by z Woli Duchackiej pchać się do szkoły czy do pracy autem. Wolę pojechać 20 minut tramwajem, niż stać w korkach już na Wielickiej, a potem jeszcze szukać miejsca parkingowego...
Piotrek87 napisał(a):

Jak czytam o budowie linii szybkiego tramwaju z ronda grzegórzeckiego gdzieś tam dalej za prawie 400mln złoty to ja się pytam ile za tą kasę poprawionu by dróg z większym pożytkiem dla ogółu.
|
jak coś piszesz, to przynajmniej mógłbyś sie dowiedzieć, o czym.
po pierwsze - nie 400 mln, a 155 mln.
po drugie - nie każdy ma samochód
po trzecie- przy okazji budowy linii tramwajowej będzie budowana nowa ulica Kuklińskiego oraz remontowana Lipska. Będziesz mógł poszaleć swoją bryką ;-)