Arturo Qr2nów napisał(a):

|
Pełna zgoda, ale... Czy najlepszego obrońcę ligi chciałbyś zastąpić Sadlokiem? Nie mam, właściwie nic przeciwko niemu, ale mam jednak nadzieję, iż Głowa będzie w pełni sprawny, a Cleber nie słabszy niż wtedy gdy odchodził z Wisły. W takiej sytuacji mamy 4 dobrych środkowych obrońców w tym młodych Sadloka i Kowalskiego. Idziemy dalej - napastnik, tutaj w kwesti Sobiecha postąpiłbym pdobnie jak w tej Sadloka. Wątpie by Sobiech był w stanie wnieść do drużyny tyle, co nawet kontuzjowany i łapiący muchy Brożek. Abstrachując: nie ma opcji by wyjąć z Ruchu dwóch najbardziej uzdolnionych graczy. Wracając do Marcelo, to z pewnością można znaleźć gracza o podobych parametrach. Dwóch skrzydłowych? Na gwałt w sumie lewy, Kirm na prawej, to inny zawodnik. Defensywny pomocnik... Jest Sobol i Diaz, osatecznie nawet Cleber, a ja wciąż nie widzę formy u Jirsaka (zwłaszcza mentalnej), a Guła ma igłę w kolanie...
|
Czemu pisze o Sadloku? Bo w mojej opinii jest to zawodnik o wiele bardziej utalentowany od Glika(ktory jest na trzecim miejscu jesli chodzi o mlodych stoperow w naszej lidze), i jeszcze jedna rzecz za nim przemawia - moze grac na lewej obronie. Glowacki i Cleber nie mlodnieja i u Clebera szczegolnie bedzie widoczna obnizka lotow(choc w naszej ogorkowej lidze jest wszystko mozliwe, to juz na puchary...). W kazdym razie musimy odmladzac sklad. Nawet podejmujac tak duze ryzyko. Poza tym za Marcelo dostajemy dwoch mlodych Stoperow, z ktorych jednego mozemy wypozyczyc, niedlugo odejdzie nam Jop. A niestety ja sie boje ze mimo wzmocnien skladu i tak polegniemy w pucharach. Nie ta polka, panowie, nie ta polka. Brozek tu juz samo za siebie mowi - on widac nie ma juz powoli checi do gry w Wisle za duzo czasu tu spedzil. Jesli pojawi sie dobra oferta(1,5 mln euro) z np. Grecji - tam Brozio moglby liczyc na koncowki w meczach to sprzedawac z pocalowaniem reki i kupowac mlodych, znacznie tanszych pilkarzy.