felipe napisał(a):

Nie, nie jest mi wstyd.
A trafił do więzienia w związku z tamtym meczem ?
Przecież Wiśle też nie raz, nie dwa sędziował któryś z umoczonych sędziów (każdej drużynie sedziowali, taka skala zjawiska), raz lepiej, raz gorzej - nie wyciągajmy z tego wniosków...
Bardziej chodzi mi o cos innego - sędziowie (czy przekupieni czy czyści) najzwyczajniej w świecie mają prawo się pomylic. Dobrze ktoś napisał wyżej - mamy pseudo ligę, pseudo kopaczy, nie wymagajmy zatem super zajebistych sędziów... Małecki w ciągu meczu 10 razy źle poda piłkę, 10 razy źle ją przyjmie, 2 setki zmarnuje... a sędzia pomyli się raz i już żale, że ustawił mecz...
Zreszta pomyłki/kontrowersje są wszędzie - wczoraj obejrzałem mecz PSG-Auxerre, jakbyś zobaczył jak tam w końcówce skrzywdzono gości z rzutem karnym... i skończyło się 1:0... Jeśli już gdzieś były spiski by pomóc klubom ze stolicy to tam. Bo jakim prezentem jest wolny z 30 metrów ? Wiśle np taki "prezent" by gówno dał... A i wystarczyłoby by w Legii bronił każdy inny bramkarz z ligi niż Mucha, tez by skończyło się inaczej i nie byłoby gadania...
Zachowajmy trochę zdrowego rozsądku.
PS - sędzią nie jestem, znam jednego, ale on gania po klepiskach A-Klasy
|
Wiem ze owy sedzia mial postawione zarzuty prokuratorskie i zostal usuniety, a jak sie to dalej potoczylo - nie wiem. Moge jednak w ciemno zakladac, ze do wiezienia (niestety) nie poszedl, tak jak pozostali jego koledzy przestepcy pilkarscy liczeni juz w setkach.
Co do pilkarzy, to jesli juz zdecydowales sie do nich dowalic byle tylko znowu bronic sedziowskich pomylek (lub "pomylek"), to trzeba bylo lepiej zostawic Maleckiego, a wyciagnac Lobodzinskiego, bo ten nie dosc ze nie umie prosto kopnac, to jeszcze jest znany z podpisywania listow-premii sedziowskich i zdecydowanie lepiej by sie tu kompomowal

Ale mniejsza z tym, bo wybacz ja nie kupuje takiej filozofii, ze skoro pilkarze slabi, to sedziom wolno wypaczac wyniki spotkan. To jakas paranoja. Jednym i drugim trzeba sie wziasc za dupska i tyle.
A do tego, ze zagranica tez co rusz odstawiane sa waly, nikogo przekonywac chyba nie trzeba, bo jasnym jest ze w zaleznosci od ligii, podstawowa roznica sa stawki. Ale moze zostawmy problemy Czechow Czechom, a afery Niemcow Niemcom i skupmy sie na swoim podworku
PS. nie wiem co chciales powiedziec przez to, ze nam tez sedziowali umoczeni sedziowie, ale mam nadzieje, ze nie ponioslo Cie do tego stopnia, iz sugerujesz celowa korupcje z inicjatywy Wisly
PS.2 ja to bym nawet zwiekszyl zawodowym sedziom zarobki, ale za cene testow na wariografie. Co kwartal pytanie "czy cos pan ostatnio skrecil i dlaczego".
Przez tyle lat byli w zasadzie bezkarni, ze nie zawahalbym sie im teraz wyciac takiego numeru. Zreszta sedziowskiej klice nigdy sie krzywda nie dziala. Szlag czlowieka trafia, bo te kilkaset zlapanych "czarnych owiec" do dzis powinno siedziec w celi, a zamiast tego cwaniaki za zrabowane pieniadze pootwierali sobie prywatne biznesy i obecnie smieja sie nam wszystkim w twarz. Podobnie jest z tymi, ktorzy odstawiaja takie stronnicze sedziowanie jak chocby Malek, czy ten mega-bezczel, ktory podyktowal ostatnio Odrze karniaka przy Konwiktorskiej. W najgorszym razie degraduje sie takiego na kilka spotkan o lige nizej, po czym gosc wraca i po jakims czasie wycina kolejny numer z usmiechem na twarzy.