Wyświetl pojedynczy post
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2009, 17:17
rav napisał(a):Wyświetl post

Przy okazji - policzyłem sobie z grubsza ilość pomieszczeń biurowych i konferencyjnych pod trybuną wschodnią wraz z narożnikami. Wychodzi 3000 m2. Klub z tego nie będzie korzystał, wszystkie biura klubowe będą pod trybuną zachodnią. Nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby to wynająć na pomieszczenia dla firm. Przy cenie najmu 40 zł / m2 (najem powierzchni biurowej klasy A kosztuje 50 zł) i obłożeniu 80% wychodzi 1,152 mln do kasy klubu. To pokrywa ćwierć, a nawet więcej, przy wyższym obłożeniu, kosztów wynajmu stadionu.

Czy obłożenie 80% jest realne? Jeśli do tych pomieszczeń łatwo się dostać (winda), zapewni się parkingi dla najemców (jest mnóstwo miejsca) i nie są to ciemne klitki, to biorąc pod uwagę lokalizację stadionu i unikalność miejsca to powinno zejść na pniu!
Widzisz o to właśnie mi chodzi że jest to podejście dla mnie całkowicie abstrakcyjne ze strony SSA.

Dla mnie grają na zwłokę aby zbić cenę. I bardzo mi się takie zachowanie nie podoba, są możliwości zarobienia na stadionie ale chcą wyrwać jeszcze więcej. Podejście my nie budujemy wynjmijcie nam za pol darmo i bedziemy sobie kosic kase do prywatnej kieszeni ze stadionu postawionego przez miasto...

Przecież ten stadion to maszynka do robienia kasy:
skyboxy
35tys miejsc
powierzchnie biurowe
powierzchnie pod gastronomie
powierzchnie pod obsluge kibica
powierzchnie handlowe
powierzchnia pod muzeum

I co SSA wyrwie stadion za 4,5 mln na rok przyjedzie Real albo Barcelona i wywala bilety najtansze po 150 zł.

Jak dla mnie jak chcą brać wszystko niech płacą tyle ile powinni czyli te 3%, chcą mieć same cele sportowe to pomniejszyć im kwotę po jakiś wyliczeniach, i szukać opertora na reszte rzeczy. Skończyć z płaczami bo poprostu nie przystoi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując