MatMario napisał(a):

Dla mnie to dochodzimy do jakiejś abstrakcyjnej sytuacji gdzie miasto powinno dawać zniżki, rabaty bo nie będzie jak zapłacić za wynajem stadionu...
SSA dostaje stadion na 35 tyś miejsc z nie wygórowaną ceną budowy bo wartość obiektu w przeliczeniu na krzesełko nie jest zabójcza, w roku gra się przynajmniej 30-kilka meczy, a po 4,5 meczach można spłacić całkowity koszt wynajmu stadionu na rok!!!
Zostaje min 26 meczy na zysk! (...)
|
W dużej mierze masz rację. Jednak jedna rzecz:
Wydaje mi się, że są takie części stadionu, które mogą nie być rentowne, ze względu na zły projekt. Mowa np. o pomieszczeniach biurowych. Ich uwzględnienie w projekcie i wykonanie kosztowało dużo, podwyższyły one wartość projektu, natomiast mogą być one na tyle niefunkcjonalne (np. brak windy, brak miejsca parkingowego dla najemcy), że pies z kulawą nogą ich nie będzie chciał. Dlaczego Wisła ma płacić także za ten fragment stadionu - fragment, który nie ma prawa przynosić zysku z winy prowadzącego ten projekt, czyli miasta? A może jednak da się na tych pomieszczeniach jakoś zarobić, tylko obu stronom brak inwencji..? Mam wrażenie, że Wisła nie chce na siebie brać garba w postaci nierentownych elementów stadionu. Skoro sknociło je miasto, niech ponosi ich koszt.
Markus - rozmowy się toczą na bieżąco, natomiast sam rozumiesz, że nie wypada pisać kto z kim się kiedy spotyka i jak przebiegają te rozmowy.
Z innej beczki: dotarł dziś wreszcie stenogram z ostatnich obrad Rady Miasta (tych, na których przegłosowano dodatkowe 30 mln). I oto co mówi radna Jantos na samym końcu, już po głosowaniu, w bloku oświadczeń. Skrót i bold mój:
Cytat:
|
(...) I proszę Państwa to co zrobił nasz kolega i mój kolega Radny Dariusz Olszówka dla mnie było niebywałym zaskoczeniem ponieważ na forum dyskusyjnym kibiców Wisły to się nazywało bodajże prawniczo i judził przeciwko mojej osobie. Judził przeciwko mnie i mojej rodzinie i w związku z tym zasługuje takie chowanie głęboko na naganę. Jakiekolwiek różnice, które wynikają z głosowanych przez nas poglądów nie zasługują jednakże na to aby one były wykorzystywane przeciwko komukolwiek z nas. Judzenie jest rozpatrywane, jak wie Pan Radny Olszówka za pewne jako czynność wysoce naganną i karalną. (...) Chciałam Państwu tylko powiedzieć, że na forum bardzo niebezpiecznym, co by nie powiedzieć forum Wisły, Pan Dariusz Olszówka albo ktoś kto tak się podpisywał, ja mam to wszystko spisane w komputerze i można do tego dotrzeć informował kibiców Wisły, że mój syn jest kibicem Cracovii i dlatego moje zdanie i opinie są wyrażone są w taki, czy inny sposób. (...)
|