Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2009, 13:43
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to dochodzimy do jakiejś abstrakcyjnej sytuacji gdzie miasto powinno dawać zniżki, rabaty bo nie będzie jak zapłacić za wynajem stadionu...

SSA dostaje stadion na 35 tyś miejsc z nie wygórowaną ceną budowy bo wartość obiektu w przeliczeniu na krzesełko nie jest zabójcza, w roku gra się przynajmniej 30-kilka meczy, a po 4,5 meczach można spłacić całkowity koszt wynajmu stadionu na rok!!!

Zostaje min 26 meczy na zysk! (...)
W dużej mierze masz rację. Jednak jedna rzecz:

Wydaje mi się, że są takie części stadionu, które mogą nie być rentowne, ze względu na zły projekt. Mowa np. o pomieszczeniach biurowych. Ich uwzględnienie w projekcie i wykonanie kosztowało dużo, podwyższyły one wartość projektu, natomiast mogą być one na tyle niefunkcjonalne (np. brak windy, brak miejsca parkingowego dla najemcy), że pies z kulawą nogą ich nie będzie chciał. Dlaczego Wisła ma płacić także za ten fragment stadionu - fragment, który nie ma prawa przynosić zysku z winy prowadzącego ten projekt, czyli miasta? A może jednak da się na tych pomieszczeniach jakoś zarobić, tylko obu stronom brak inwencji..? Mam wrażenie, że Wisła nie chce na siebie brać garba w postaci nierentownych elementów stadionu. Skoro sknociło je miasto, niech ponosi ich koszt.

Markus - rozmowy się toczą na bieżąco, natomiast sam rozumiesz, że nie wypada pisać kto z kim się kiedy spotyka i jak przebiegają te rozmowy.

Z innej beczki: dotarł dziś wreszcie stenogram z ostatnich obrad Rady Miasta (tych, na których przegłosowano dodatkowe 30 mln). I oto co mówi radna Jantos na samym końcu, już po głosowaniu, w bloku oświadczeń. Skrót i bold mój:

Cytat:
(...) I proszę Państwa to co zrobił nasz kolega i mój kolega Radny Dariusz Olszówka dla mnie było niebywałym zaskoczeniem ponieważ na forum dyskusyjnym kibiców Wisły to się nazywało bodajże prawniczo i judził przeciwko mojej osobie. Judził przeciwko mnie i mojej rodzinie i w związku z tym zasługuje takie chowanie głęboko na naganę. Jakiekolwiek różnice, które wynikają z głosowanych przez nas poglądów nie zasługują jednakże na to aby one były wykorzystywane przeciwko komukolwiek z nas. Judzenie jest rozpatrywane, jak wie Pan Radny Olszówka za pewne jako czynność wysoce naganną i karalną. (...) Chciałam Państwu tylko powiedzieć, że na forum bardzo niebezpiecznym, co by nie powiedzieć forum Wisły, Pan Dariusz Olszówka albo ktoś kto tak się podpisywał, ja mam to wszystko spisane w komputerze i można do tego dotrzeć informował kibiców Wisły, że mój syn jest kibicem Cracovii i dlatego moje zdanie i opinie są wyrażone są w taki, czy inny sposób. (...)
Ostatnio edytowane przez rav : 10.11.2009 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując