Konrad. napisał(a):

Pisałem co prawda do Phantoma a odpowiada Konrad ale ok.
Nie jest natomiast ok to że cytując mój post (jak rozumiem Twoją intencją jest odpowiedzieć właśnie na niego) w żaden sposób się do niego nie odnosisz.
Przypomnę kontekst: kolega Phantom twierdzi ze Diaz jest tak słaby ze każdy z naszych młodych piłkarzy zagrałby lepiej od niego. Po usłyszeniu tak kategorycznego stwierdzenia w sposób naturalny rodzi się we mnie pytanie skąd kolega ma tę pewność.
I w związku z tym dociekam ile to meczów ME kolega oglądnął aby móc wysnuć podobny wniosek. Jest to dla mnie tym dziwniejsze że widząc niektóre spośród tych meczy w żaden sposób nie jestem w stanie wskazać piłkarza ME który choćby w 50% byłby w stanie zastapić Diaza.
A tymczasem otrzymuję odpowiedź że: Możdżeń zagrał przyzwoity mecz (prawda), za późno wpuszczono juniorów w meczu pucharowym (trudno mi jednoznacznie stwierdzić czy to prawda), wpuszczanie w 92 minucie jest bez sensu (myślę że o tym powinien się wypowiedzieć sam zainteresowany), po co targać młodych na koniec Polski (myślę ze gdyby było np: 5:0 do przerwy to byłaby szansa że zagrali by dłużej).
Twoje uwagi (niektóre słuszne inne nie) w żaden sposób nie odnoszą się do postaionego pytania. Ale żeby nie rozmywać zapytam może Ciebie: ile meczów ME ostatnio oglądałeś i kto Twoim zdaniem nadawał by się aby bez ryzyka porażki wystąpić w pierwszym składzie Wisły (np zamiast Diaza).